Gündem:
banner175
Vali emriyle taksilere düzenleme geldi
Vali Hasaan Karaahan, vatandşlardan gelen şikayet ve taleplerin değerlendirilmesi sonucu taksilerde düzenlemeye gidildiğini duyurdu. Kanundki ‘emir’ yetkilerini kullanan Vali Karahan’ın emri yürürlüğe girdi.
 
Vali Karahan’ın mriyle uygulamaya giren kurallar gereği taksicileer bundan böyle şu kurallara dikkat edecek:
 
“- Kısa mesafe ya da çok uzun mesafeye yolcu alınmaktan kaçınılması,
- Olumsuz hava koşullarında veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu alınmaktan kaçınılması,
- Ödeme konusunda sorun çıkarılması (bozuk para olmaması),
- Özellikle yabancı turistler başta olmak üzere farklı şehirlerden gelen vatandaşlarımızın gidecekleri adresleri bilmemelerini fırsat bilerek ulaşım güzergahını uzatarak yolculardan yüksek ücret talep edilmesi,
- Araçların bakımsız ve /veya kirli kullanılması,
- Araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlenilmesi,
- Seyir halinde iken cep telefonu ile oyun oynanması, uzun süreli yüksek sesle konuşarak yolcuların rahatsız edilmesi,
- Araç içerisinde sigara içilmesi,
- Uygunsuz tutum ve davranışlarda bulunulması,
- Araçta pazarlık usulü yolcu taşınması,
- Alkollü iken araç kullanılması, yasaktır.
 
Aksine davranan şoförler hakkında ilgililerin bildirimi halinde tespit tutanağı düzenlemeye kolluk kuvvetleri ve belediye trafik zabıtası yetkili olup ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde adli/idari işlemler yapılacak, gerekli idari para cezası uygulanacaktır.”
 
Vali Karahan, vatandaşların huzur ve güven ortamı içinde yaşamalarının devletin sli görevi olduğunu vurgularken, “Kamu hizmetlerinin aksamaya mahal vermeksizin, değişen koşullara ve ihtiyaçlara uyumlu bir şekilde tüm vatandaşlarımıza ulaştırılması kamu düzeniyle yakından ilişkilidir. Vatandaşlarımızın günlük hayatlarının aksama ve sıkıntı olmaksızın idamesine ilişkin her türlü tedbiri alma yetki, görev ve sorumluluğu ise şüphesiz kamu idarelerine aittir. 
Ticari taksilerde seyahat eden vatandaşlarımızın güvenilir hizmet almalarını sağlamak, yaşanabilecek sorunları en aza indirmek önem arz etmektedir” dedi.
 
Vali Karahan’ın yayınldığı emirler, kanunlara dayanıyor ve para cezası 100 liradan başlayıp 1.800 liraya kadr çıkıyor. Bazı kural ihlallerinde hapis cezası da var.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku