Gündem:
banner175
Vali Karahan'dan, 'Photoshop'lu fotoğrafla imar barışı başvurusu' uyarısı
Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nin (DGC), basın mensuplarına yönelik düzenlediği  'Kent Haberciliği' eğitim seminerine katılan Denizli Valisi Hasan Karahan, gazetecilere  kent yönetimi, valilerin görevleri, yetkileri kentin sorunları gibi konular hakkında bilgiler verdi. Seminere yoğun ilgi gösteren gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Karahan, imar barışı konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
 
PHOTOSHOPKONDU YAPTILAR
Vali Karahan, Denizli'de imar barışından faydalanmak için 100 binin üzerinde başvuru yapıldığını söyledi. İmar barışından yararlanmak isteyen bazı art niyetli kişilerin ise fotoğrafını çektiği arazilerinin üzerine Photoshop ile gecekondu tarzı evler kondurduğunu söyleyen Karahan, ardından da bu fotoğraflarla başvuru yapılıp, imar izni alınmaya çalışıldığını söyledi.
 
'BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ'
Vali Karahan, bu konuda sıkı bir denetim yürüttüklerini belirtip, "İmar barışı için e-devlet üzerinden 'Şu adreste bir binam var' diyorlar. Belli bir ücret yaptırılıyor. Tabii o arada da binayı çıkıyorlar. Bu şekilde gerçekte olmayan binaların veya bir şekilde ruhsatsız yapılan binaların ruhsata kavuşması sağlanıyor. Bu konuda bir suistimal var. Buna izin vermeyeceğiz. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bu konuda sıkı bir takip ve inceleme yapıyor" diye konuştu.
DHA / Ramazan ÇETİN
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku