Gündem:
banner175
Vali Karahan'dan şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek
Kayalar Düğün Salonunda düzenlenen etkinliğe; Vali Hasan Karahan, Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Kazım Arslan, 11. Komando Tugayı ve Garnizon Komutan Vekili Albay Salih Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mustafa Işık, askeri ve mülki erkân ile Gazi ve Gazi yakınları ile Şehit aileleri katıldı.
 
Vali Karahan, yemekte yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Güzel bir akşamda birlikteyiz. Bugün tarihte Mustafa Kemal Paşa’ya Gazilik Unvanının Meclis tarafından verildiği bir gün ve o günden bugüne de Gaziler günü olarak kutluyoruz. Bugün de Gazilerimiz, Gazi ailelerimiz ve şehitlerimizin aileleri ile birlikte bu günü anmak için buradayız. Denizli’nin bu birlik ve beraberliği, anlamlı günlerde bir araya gelişi, samimiyeti ve sıcaklığı gerçekten örnek. 81 vilayetimizde bu konuda çok güzel faaliyetler oluyor ama ben tüm kalbimle şahitlik ediyorum ki Denizli bu işte çok samimi bir şekilde bir araya geliyor. Küçüğünden büyüğüne, kadınından erkeğine herkes Gazi ve Şehit yakınlarının yanında bütün kalbiyle onların destekçisi oluyor. Zor bir coğrafyada yaşıyouruz. İbn-i Haldun dediği gibi “coğrafya kaderdir” bu kaderi değiştiremeyiz. Bu topraklarda yaşayacaksak ki bin yıldır yaşıyoruz ve inşallah kıyamete kadar da yaşayacağız, bunun bedeli çok ağır. Tarihimizde binlerce Şehit ve Gazi verdik. Bundan sonra da gerekirse vermeye hazırız. Şehitlerimizin kanı ve Gazilerimizin fedakarlıkları ile bugün huzur içinde yaşıyoruz. Şehit yakınlarımızın bu vakur ve asil duruşu bizleri her zaman gururlandırıyor ve üzerimizdeki sorumluluğun da ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Birçok zaman Şehit cenazelerinde, biz onları teselli etmemiz gerekirken; onlar bize devlet sağ olsun, vatan sağolsun, Allah devletimize ve milletimize zaval vermesin  diyerek onlar bizi teselli ediyorlar.  Tüm kalbimle söylüyorum onların bu asil duruşu karşısında taş olsa erir. Beni bu duruşları derinden etkiliyor. Ben Allahtan Şehit ailelerinin Şehit şefaatine nail olmalarını diliyorum. Şehitlerimiz en son aile ferdi de cennet kapısından içeri girmeden kendisi o kapıdan içeri girmezmiş. İnşallah biz de şehitleri seven olarak en son akrabanın peşine takılır gireriz. Savaş sadece silah ile olmuyor, savaş sadece kan dökmekle kazanılmıyor. Bugün yine bir savaş ortamındayız, bu savaş ekonomik savaş dolar ve Euro ile yapılıyor. İnşallah bunda da dik duruşumuzu bozmayacağız. Bu savaşta da madurlarımız, zor anlar yaşayanlarımız var. Birlik beraberliğimizi bozmayarak, birbirimize destek olarak bu zor günleri de atlatacağımıza inanıyorum. Denizlimizin bu samimiyeti, bu birlikteliği bir Vali olarak beni büyük mutluluklara garkediyor. Onun için de özellikle teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin diyorum. Buraya geleli bir yılı aştı. Bu bir yılda güzel şeyler yapmak kısmet oldu. Bu süre içinde daha fazlasını yapabilseydik diye düşünüyorum. Çünkü Denizli insanı gerçekten çok fazlasını hakkediyor. İnşallah onlar bize güç verir Devletimiz imkan sağlarda Denizlinin daha da büyüyüp gelişmesi için gecemizi gündüzümüze katarız.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku