Gündem:
banner175
Vali Recep Yazıcıoğlu'nun çağın çok ötesinde bir bürokrat olduğunun 6 kanıtı
Vali Recep Yazıcıoğlu, Denizli’ye atandığında merkez valisiydi... Önemli görevler yaptığı ve medyatik olduğu Erzincan’dan aşinaydı Denizli yeni valisine... 20 Şubat 2003 tarihinde göreve başladı, Denizli’ye hızlı ısındı. Hakkında birçok rivayet, efsane dolaştı durdu.
 
Geldikten hemen sonra halkın arasına karışmasıyla sanki yıllardır Denizli’de görev yapıyor gibiydi ama sadece 7 ay görev yaptıktan sonra Ziraat Odası Başkanı Haldun Tellioğlu’nun daveti üzerine Ankara’ya gözünden tedavi olmaya giderken geçirdiği kazada yaşamını yitirdi.
 
Recep Yazıcıoğlu, hantal işleyen Türk demokrasisinin içinde bir donkişot gibiydi. Çağın çok ötesinde işleyen bir zekası ve çözüm üretme yeteneği vardı. O devletin serü ve soğuk yüzü değil, bilakis gülen yüzüydü; ve Türkiye için çağın çok ötesinde bir isimdi..
 
Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun ve Denizli’deki görevinden akıllarda kalanlar
 
1-KORUMA MI?
 

Vali Yazıcıoğlu Denizli’de göreve başladığında Çardak’ta binlerce insan tarafından karşılandı. İlk işlerinden biri korumalarından arınmak oldu. Koruması vardı ama çoğu kez Yazıcıoğlu, kendi başına gideceği yere gider, korumasının sonradan haberi oldu.
 
2- TARİHİ ESER MİYİM BEN
 

Polis mangasının karşılamasının ardından makamına geçtiğinde, önceki vali Yusuf Ziya Göksu’nun başlattığı bir uygulamayı böyle eleştirdi: “Makama oturdum, bir vatandaş gördüşmek istedi, içeri aldılar baktım yakasında bir kart; ‘ziyaretçi’ yazıyor. Burası müze mi, ben tarihi eser miyim”
 
Bu sözleri söyledikten sonra, oturduğu makamın odasının kapısını hiç kapatmadı.
 
3- YAZICIOĞLU RİVAYETLERİ
 

Denizli’de göreve başladığında, hakkında çok fazla rivayet vardı. Vali’nin motosiklete binip özellikle hata yaptığı ve polisleri denetlediği, Geceyarısı hasta gibi hastaneye gidip tedavi olduğu ve sağlık çalışanlarını denetlediği, Pamukkale’deki mekanlara müşteri kılığında girip denetleme yapıldığı rivayet edildi.
 
Vali’ye bu rivayetler o dönem soruldu, o da ‘ne var ne de yok’ deyip akıllarda soru işareti bıraktı.
 
4- PAMUKKALE ÖNEMLİYDİ

 
Vali Recep Yazıcıoğlu’nun en çok önem verdiği şeylerin başında Pamukkale geliyordu. Özellikle Pamukkale yerleşim yerlerindeki alkollü mekanların ve orada çalışan kadınların turizme zarar verdiğini belirtip, bugün TOKİ tarafından yapılan kentsel dönüşümün temellerini atmıştı.
 
5 – JETSKİ TARTIŞMALARI

 
Ekstrem doğa sporlarının tutkunu olan Vali Yazıcıoğlu, Denizli’de keşfedilmemiş çok yerde spor yaptı. Yamaç paraşütünden raftinge Denizli’de denenmemiş bazı spor dallarının hepsini denedi. Ama en ilginci Denizli’de jetski tartışması başlatmasıydı. Denizli’de jetskiye ilk binen insan olan Vali, Gökpınar Barajı’nı kirletmekle suçlanmıştı, ama o baraj şimdi onun ismini taşıyor.
 
6- MEMURA AYDINLANMA GELDİ

 
Vali Yazıcıoğlu, Halk Eğitim Merkzi toplantı salonunda tüm memurları eğitime tabi tuttu. Tüm kurumlarda çalışan memurlar, gruplar halinde salona geldi ve efsane valinin bürokrasiyle mücadelesini dinledi. Vali’nin bu seminerlerde altını özellikle çizdiği şey şuydu: öncelik vatandaştır, biz onların hizmetkarıyız...
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku