Gündem:
banner175
Yaşam Tüneli projesi Denizli'de hayata geçti
Denizli Emniyet Müdürlüğü, projenin uygulanmaya başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarının önüne geçebilme adına birçok alanda yapılan araştırmalar neticesi,  insanlar okuduklarının yüzde 10’unu, işittiklerinin yüzde  20’sini, gördüklerinin yüzde 30’unu, hem görüp hem işittiklerinin ise yüzde 50’sini hatırlayabildiği gerçeği ile karşılaşılmıştır.
 
Bu gerçekten hareketle İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün başlatmış olduğu Yaşam Tüneli Projesi, İlimiz Afyonkarahisar Yolu Çetin Beton önünde bulunan sabit kontrol noktasında hayata geçirilmiş bulunmaktadır. Proje kapsamında, sürücülerde davranış değişikliği oluşturularak trafik kural ihlallerinin önlenmesi amacıyla “Cezalandırma” aşamasından önce “Bilgilendirme” ve “Uyarma” yoluyla sürücülerin bilinçlendirmesi hedeflenmektedir” dedi.
 
Proje kapsamında, “Emniyet Kemeri Kullanımının Gerekliliği, Alkolün Sürücüler Üzerindeki Yakın ve Uzak Etkileri, Cep Telefonunun İnsan dikkati Üzerindeki Olumsuz Etkileri, Aşırı Hız ve Normal seyir Hızının İnsan yaşamı Üzerine değiştirilemez Etkisi, Yakın Takipten ve Hatalı Şerit Değiştirmeden Kaynaklanan Kazalar” konularında, araç sürücüsü ile araçtaki yolcular, aracıyla birlikte özel olarak hazırlanmış, üstü ve çevresi kapalı portatif olarak oluşturulmuş bir tünelin içine anlatılacak.
 
Çadırda ayrıca, ses ve görüntü sistemleriyle, özel olarak hazırlanan kısa film izleniyor, vatandaşların soruları eğitici trafik personeli tarafından cevaplanıyor, varsa ihlal ettiği trafik kuralının sonuçları hakkında bilgiler veriliyor ve  yaptığı davranışın yanlış olduğuna ikna olduktan sona yoluna devam etmesi sağlanıyor.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku