Gündem:
banner175
YENİMEDYADER 16 milyon kişiye ulaştı
Denizli’nin medya tarihindeki rekorunu, YENİMEDYADER çatısı altındaki internet gazeteleri kırdı. Bir dönem günlük 300-500 adet basılıp belirli yerlere dağıtılan gazeteler, birkaç bin kişiye ulaşan yerel televizyon kanalları nedeniyle haber almakta zorlanan Denizli halkı teknolojinin ilerlemesiyle yönünü, internete döndü.
 
Denizli’nin öncü internet gazetelerini bünyesinde barındıran çatı sivil toplum kuruluşu YENİMEDYADER 2021’in ilk 11 aylık verileri bunu doğrular nitelikte…
 
YENİMEDYADER üyesi gazeteler 2021 yılının ilk 11 ayında 16 milyon tekil ziyaretçiye 94,5 milyon sayfa gösterimine ulaştı.
 
‘KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’
Haber siteleri olarak zor bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen YENİMEDYADER Başkanı Serkan Urgancı, "2021 yılı tüm ülke gibi biz gazeteciler için de zorlu geçiyor ve bir süre daha böyle devam edecekmiş gibi görünüyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan 'Tasarruf tedbirleri' ile gelirimizin neredeyse tamamını oluşturan ilan reklamlar yasaklanırken, bir de üstüne Türk lirasındaki korkunç değer kaybı, dövize bağlı site barındırma giderlerimizi ikiye katladı. Fakat şartlar ne olursa olsun bizler dün olduğu gibi yarın da en iyi bildiğimiz işi yapmayı, kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdüreceğiz" dedi.
 
‘ZORLUKLAR MESLEK AŞKIMIZI ÖLDÜREMEZ’
Gazeteciliğin bir kamu görevi olduğunun altını çizen Urgancı, "Gazeteciliğin görev tanımı, kamu yararı gözeterek doğru bilgiyi halka aktarmaktır. Dönem dönem ekonomik baskılar altında zorluklar yaşasak da gelip geçici bu süreçler, gerçek gazetecilerin içindeki meslek aşkını asla öldüremez" diye konuştu.
 
100 MİLYONA YAKIN HABER OKUNDU
Üye gazetelerin 2021 yılı performansları hakkında da açıklama yapan Serkan Urgancı, şu verileri aktardı:
 
"YENİMEDYADER'in temel prensibi şeffaflıktır. Dernek olarak, üye yayınlarımızın sitelerine verdikleri tam erişim sayesinde ziyaretçi ve sayfa görüntülenme sayılarını her ay raporluyor ve denetliyoruz.
 
Bu raporlama sonuçlarına göre, öncü internet sitelerinden oluşan YENİMEDYADER 2021 yılı 1 Ocak - 30 Kasım tarihleri arasında toplamda 15 milyon 952 bin 537 benzersiz* tekil ziyaretçiye ve 94 milyon 501 bin 827 sayfa görüntülenme (toplam okunan haber) sayısına ulaştı.
 
Aynı rapora göre üye yayınlar sadece Kasım ayında toplamda 1 milyon 382 bin 23 benzersiz tekil ziyaretçiye, 6 milyon 824 bin 367 sayfa gösterimine ulaştı.
Bu rakamlar internet medyasının görevinin ne denli önemli olduğunu bizlere bir kez daha gösteriyor. Dernek üyesi tüm meslektaşlarımı bu özverili büyük başarıları için kutluyorum."
 
YENİMEDYADER üye siteleri (alfabetik sıra):
Dedahaber.com, Denizliaktuel.com, Denizlibülten.com, Denizlidesiyaset.com, Denizligüncel.com, Denizlihaber.com, Denizlimuhabir.com, Denizlipost.com, Haberdenizli.com, Meriçulukuş.com, Objektif20.com, Pamukkalehaber.com, Yüzhaber.com
 
*İnternet bağlantısına özgü IP (internet protokol) adresinden 1 ay içerisinde yapılan web sitesi ziyaretleri, ziyaret sayısı fark etmeksizin, 1 olarak hesaplanır. Aynı ip adresini kullanan ziyaretçiler için de bu geçerlidir. Örneğin bir işyerindeki 10 bilgisayardan ya da mobil cihazlardan bir siteye girilmesi, 10 ziyaret olarak değil, 1 tekil ziyaret olarak hesaplanır.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku