Gündem:
banner175
Zeybekci, yeni sistemin ilk Ticaret Bakanı oluyor
Zeybekci 24 Haziran Genel Milletvekili aday adayı listesinde yer almasına rağmen 8 kişilik Ak Parti aday listesine dâhil edilmemişti. Yeni kabinede yer almasına kesin gözüyle bakılan Zeybekci hakkında ortaya atılan bir iddia ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni hükümet sisteminde başkan yardımcısı olacağıydı.
 
GENİŞLETİLMİŞ YETKİLERLE EKONOMİ ONA EMANET
Ankara kulislerinde bugün konuşulan ve ’ye AK Parti’ye yakın kaynakların doğruladığı bilgiye göre Nihat Zeybekci yeni kabinede ekonominin patronu olacak.  24 Haziran’da gerçekleştirilen seçimlerle birlikte hayata geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine göre oluşturulan Ticaret Bakanlığı görevini yürütecek olan Zeybekci, ekonomide tek söz sahibi olacak.
 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı’nın birleştirilmesi ile oluşturulan Ticaret Bakanlığı görevini yürütecek olan Zeybekci bu anlamda Türkiye’nin ilk Ticaret Bakanı olacak. Zeybekci 26.Dönemdeki Ekonomi Bakanı olması sebebiyle Türkiye’de bu konuda son Bakan olarak tarihe geçmişti.

Kaynak: Aynahaber.net
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

M’LIFE’DAN MUHTEŞEM AÇILIŞ
Türkiye'nin güzellik ve kozmetik sektöründe önde gelen firmalarından M’Life Beauty & Cosmetic,...

Haberi Oku