Güney:
banner175
Ak Parti Milletvekili Tin afet bölgesinde
Denizli’de birkaç gündür devam eden yağmur ve dolu yağışı bazı ilçelerde ekili alanlara zarar verdi. AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, hasarı yerinde görmek, çiftçilerle bir araya gelmek için afet bölgelerine gitti.
 
“YERİNDE TESPİT YAPTI”
 
Milletvekili Şahin Tin’in ilk durağı Sarayköy’ün Ahmetli Mahallesi oldu. Şahin Tin, üreticilerle bir araya gelip, bilgi aldıktan sonra pamuk tarlalarında inceleme yaptı. Ahmetli, Tosunlar, Uyanık, Caber, Ada, Kumluca, Hasköy, Acısu, Acıdere, Hisar ve Gerali mahallelerinde Pamuk, zeytin, nar, yonca, buğday, mısır, sebze, üzüm bağları gibi ekili, dikili alanlarda aşırı yağmur ve dolu nedeniyle felaket yaşandığı bilgisini aldı.
 
Sarayköylü çiftçilere, “Geçmiş olsun” dileklerini ileterek, devletin yanlarında olduğunu, hasarlarının karşılanacağını anlatan Milletvekili Şahin Tin, daha sonra Buldan’ın Yenicekent Mahallesi’ne geçti.
 
Buldan merkez, Yenicekent, Oğuz, Doğan, Mahmutlu ve Bölmekaya mahallelerinde dolu nedeniyle üzüm bağları ile zeytinliklerde kayıplar yaşandığı bilgisini alan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, burada da üreticilerle buluşarak, sorunları birebir dinledi.
 
MÜSTEŞAR’DAN SÖZ ALDI
 
Üreticilerin afet nedeniyle yaşadığı kayıpların karşılanması için harekete geçen AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç’u arayarak afet hakkında bilgilendirdi. Üreticinin mağduriyetinin bir an önce giderilmesini isteyen Şahin Tin, Müsteşar Tunç’tan bir an önce gereğinin yapılacağı sözünü aldı.
 
 
“ÜRETİCİMİZ RAHAT OLSUN”
 
Milletvekili Şahin Tin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve ilçe Müdürlüğü yetkililerinin afetlerin hemen ardından bölgede inceleme yaparak hasarı yerinde tespit ettiğini belirterek, “Üreticimiz rahat olsun. Devletin ilgili kurumları duruma hakim. Afetin nerelerde ve hangi düzeyde olduğu hasar kayıt altına alınıyor. Ben afet mağduru üreticilerimize geçmiş olsun diyorum. Hükümetimiz, gerekeni yapacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben de bölgeye gelerek inceleme yaptım. Çiftçimizin endişelerini anlıyor ve paylaşıyorum. Bu nedenle bir an önce sıkıntıların giderilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı ile görüştüm. Kendisi bizzat alakadar olacağını ve işlemlerin mümkün olduğunca süratli tamamlanacağına dair güvence verdiler. Bizde konunun yakın takipçisi olacağız” dedi.
 
“ÜRETİCİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLDUK”
 
AK Parti iktidarının hiçbir zaman yaşanan mağduriyetleri görmezden gelmediğini belirten Milletvekili Şahin Tin, “Çiftçimiz bundan önce de, doğal afetler nedeniyle kayıplar yaşadı. Hükümetimiz her seferinde çiftçimize kolaylıklar sağladı, afetlerin yaralarını sardı. Yine üzerimize düşeni yapacağımıza kimsenin şüpheniz olmasın. Zirai kredi borçlarının ertelenmesi için girişimlerimiz başladı. İnşallah çok yakında sizleri rahatlatacak, endişelerinizi giderecek haberler alacaksınız” diye konuştu.
 
Milletvekili Şahin Tin’in bölgeye gerçekleştirdiği inceleme ziyaretine Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sarayköy İlçe Başkanı Volkan Gezen, Buldan ilçe Başkanı Hasan Coşan ve konuyla ilgili yetkililer eşlik etti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İki ilçede daha vahşi depolamaya son verilecek
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Buldan ve Güney ilçelerinde de vahşi depolamaya son vereceği Katı Atık...

Haberi Oku