Güney:
banner175
Başkan Osman Zolan: 'Güney'de işin başındayız'
Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri aşırı yağışların ardından meydana gelen sel felaketinden etkilenen Güney ilçesinde seferberlik başlattı. Özellikle ilçe merkezinde meydana gelen hasarları gidermek için Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Güney Belediyesinin ekibi ilçedeki felaketin yaralarını sarmaya başladı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da Güney halkını yalnız bırakmadı. Başkan Osman Zolan, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Güney Kaymakamı Fatih Bayram, Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, Büyükşehir DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın ve beraberindekiler afetin yaşandığı Güney'de incelemede bulundu. Başkan Osman Zolan, Milletvekili Özkan ve beraberindekiler vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.
 
Özkan: "Vatandaşlarımızın yaraları sarılacak"
 
Milletvekili Özkan, doğal afetin dünyanın bir gerçeği olduğunu belirterek, bugün dünyanın süper güçlerinin dahi doğal afetler karşısında yenik düşebildiğini söyledi. Özkan, "Ama hamdolsun bugün güçlü kudretli hükümetimiz ve güçlü kudretli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ekiplerimiz saatler geçmeden buraya intikal etti ve çalışmalara başladı. Güney Belediye Başkanlığımız ile de beraber vatandaşlarımızın yaraları sarılacak" dedi.  AFAD ekiplerinin de hasar tespit çalışmalarına başladığını kaydeden Özkan, "Kimse endişe etmesin müsterih olsun. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyemizle beraber vatandaşlarımızın hizmetlerinde, sorunlarını çözmeye gayret edeceğiz inşallah" diye konuştu.
 
Ayhan: "Bizi hiç yalnız bırakmadılar"
 
Güney Belediye Başkanı Ayhan ise, ilçenin bu hafta içerisinde aşırı yağışlardan dolayı 3 defa doğal afete uğradığını belirterek metrekareye 75 kilogram dolayında yağış düştüğünü söyledi. Başkan Ayhan, "Bizler ve Büyükşehir Belediyemizin ekiplerimiz hemen geldi ve bizi hiç yanız bırakmadılar. Ekonomi Bakanımız, Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız sağ olsunlar. Gece gündüz çalışmalara devam ediyoruz. Bozulan alt ve üst yapılarımızı tekrar yenileyeceğiz. Bu konuda ben bütün yetkililerimize çok teşekkür ediyorum, bizi hiç yalnız bırakmadılar" diye konuştu.
 
Başkan Zolan: "Güney'de hayatı normale döndü"
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, Güney'de üst üste 3. afetin yaşandığını belirterek, en şiddetlisinde metrekareye 75 litre yağış düştüğünü söyledi. Başkan Zolan, "Denizli'ye yılda metrekareye 300-350 litre yağış olduğunu öngörürsek Güney'e 20 dakikada metrekareye 75 litre yağış yağdı. Güney uzun yılardan beri en yüksek yağışı aldı. Coğrafi yapısı ve devam eden inşaatlarımız noktasında tüm caddelerimizde hasarlar oluştu. 1-2 metreye varan hendekler oluştu. Büyükşehir, Güney Belediyesi ve devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte ilk 2 afetin yaralarını sarmış toparlamıştık ama 3'üncüsü daha şiddetli geldi. Ancak şu anda hayatı normale döndürdük. Alt yapımızda çok büyük hasar var. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yanında elektrik, telefon gibi diğer kurumalarında hasarları var. Hep beraber öncelikle bu hasarları gidereceğiz" diye konuştu.
 
"Ele evererek Güneyimizin sıkıntılarını gideriyoruz"
 
Denizli Büyükşehir Belediyesinin onlarca iş makinesi ile 200 dolayında personelinin olumsuzlukları gidermek için çalıştığını anlatan Başkan Osman Zolan, şunları söyledi: "Şu anda vatandaşlarımızın hayati anlamda sıkıntıları yok. Allah'ım beterinden korusun, önemli olan can sağlığı bizim tesellimiz bu. İnşallah Güney kısa bir zamanda ayağa kalkacak bu hasarlardan da hiçbir eser kalmayacak. Güney'de işin başındayız. Hayat normale dönmüş durumda ama biz çalışma arkadaşlarımızla 24 saat buradayız. Üst yapı yapılan yerlerde de büyük hasar var. Felaketin boyutları çok üst seviyede. Bizler hep beraber ele evererek Güneyimizin sıkıntılarını gideriyoruz. Tüm kurumlar bu işe sahip çıkıyor. Herkese teşekkür ediyorum, Güney'e geçmiş olsun diyorum."
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İki ilçede daha vahşi depolamaya son verilecek
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Buldan ve Güney ilçelerinde de vahşi depolamaya son vereceği Katı Atık...

Haberi Oku