Güney:
banner175
Kekiği yağmur ve dolu vurdu, zarar büyük
Denizli, Türkiye’nin kekik üretiminin yüzde 80’ini karşılıyor. Kekik üretiminin en fazla Gözler Ma-hallesi’nin çevresi ve Güney ilçesinde yapılıyor. Deha 20 Gazetesi’nden Şengül Boz’un özel haberine göre; Bu yıl haziran ayındaki sağanak yağış ve dolu en fazla Güney’deki kekik üreticilerini vurdu, 145 bin dekar kekik tarlasının önemli bir bölümü sular altında kaldı, doludan etkilendi. Yoğun yağışlar nedeniyle kekikte yüzde 80’lere varan kalite kaybı yaşandığını ileri süren Güneyli kekik üreticileri, masrafını kurtarmayacağı gerekçesiyle hasattan vazgeçti.
 
“KALİTE YÜZDE 80 DÜŞTÜ”
Kekik üreticisinin bu yıl yüzünün gülmeyeceğini söyleyen Güney Ziraat Odası Başkanı Rıza Eraydın, prim desteği istedi. Kendisinin de kekik üreticisi olduğunu söyleyen Eraydın, “Geçen yıl 23 dönüm kekik tarlasından 5 ton kekik hasat ettim. Bu yıl yağışlar nedeniyle hasat yapamadım, kekik tarlada kaldı. Benim gibi diğer kekik üreticileri de aynı durumda. Yağışlar nedeniyle kekik karardı, kalite yüzde 80 düştü. Hiç bir çiftçi masrafını karşılayıp kekiği toplamaz” dedi.
 
PRİM DESTEĞİ İSTEDİ
Güney’de geçen yıl 10 bin ton kekik üretildiğini, kilosunun 5 ile 8.25 lira arasında satıldığını söyleyen Eraydın, “145 bin dekarın yüzde 20’si sular altında kaldı, kekik yok. Güney’in yalnızca kekikten kaybı 60 milyon liranın üzerinde. Bu zarar borç ertelemekle karşılanamaz. O nedenle kekik üreticilerine, tıpkı pamukta olduğu gibi prim desteği verilmeli. Denizli, Türkiye’nin kekik ihtiyacının yüzde 80’ini karşılayan bir il. Kekik desteklemeli. Prim desteği istiyoruz” diye konuştu. (Kaynak: Şengül Boz / Deha 20 Gazetesi)
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İki ilçede daha vahşi depolamaya son verilecek
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Buldan ve Güney ilçelerinde de vahşi depolamaya son vereceği Katı Atık...

Haberi Oku