Güney:
banner175
Vali Karahan, iki ilçeye gitti, Buldan'da öğrenciler defile sundu
Vali Hasan Karahan, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Güney ve Buldan’a gitti.
İlk olarak Güney Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Karahan, burada Kaymakam Fatih Bayram, Belediye Başkanı Halil Ayhan ve diğer ilçe protokol üyeleri tarafından karşılandı, Kaymakam Bayram’dan ilçenin ve kamu yatırımlarının son durumu hakkında bilgi aldı.
 
Vali Hasan Karahan daha sonra Güney İlçe Entegre Hastanesi Göz Polikliniğinde göz muayenesi olan öğrencileri ziyaret ederek sohbet etti. Güney Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda Muhtarlarla biraraya gelen  Vali Karahan, düzenlenen toplantıda muhtarlar ve kamu kurum yetkililerini bir araya getirdi.
 
Ardından Buldan Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Karahan, Kaymakam Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve diğer ilçe protokol üyeleri tarafından karşılanarak bilgi aldı.
 
Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu Cevat Buldanlıoğlu toplantı salonunda ilçedeki mahalle muhtarlarının sorunlarını dinleyen Vali Karahan, Dokumacılar Sokağı’nda Buldan MYO Moda Tasarımı Bölümü tarafından hazırlanan Antik Dönemden Osmanlı Dönemine Kıyafet Defilesini izledi. Defilenin ardından Buldan Meslek Yüksekokulu’na tahsis edilen Buldan’ın tarihi konaklarından olan ve restorasyonu tamamlanan Beyler Konağı’nın açılışı Valimiz Hasan Karahan’ın katılımı ile gerçekleştirildi.
 
Buldan Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon programı tarafından iç düzenlemeleri yapılan Beyler Konağı toplam 30 yıllığına Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokuluna eğitim amaçlı tahsis edildi. Konak, müze olarak değerlendirilecek. Konakta; eski konak sahiplerinin günlük yaşamda kullandıkları eşyalar, Buldan halkına ait mutfak ve tarım eşyaları ile Buldan fotoğrafları sergisi yer alacak. Buldan’ın kültürü ve tarihinin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla hizmet verecek olan Konak aynı zamanda mimari restorasyon öğrencilerinin de bir uygulama alanı olacak.
Açılışın ardından Tripolis Antik Kentine geçen Vali Hasan Karahan burada kazı çalışmalarını inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İki ilçede daha vahşi depolamaya son verilecek
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Buldan ve Güney ilçelerinde de vahşi depolamaya son vereceği Katı Atık...

Haberi Oku