banner175
Honaz'da 'damlama' harekatı
Özellikle bu yıl vahşi sulamanın su kaynaklarını nasıl tükettiği ve kuraklığa davetiye çıkardığı bir kez daha gözler önüne serildi. Tarım arazileri konusunda çok zengin olan Honaz Belediyesi de su kaynaklarını korumak ve israfı önlemek için DSİ ile birlikte damlama sulama sistemi projesini hayata geçirdi.
 
Projenin inşaatı halen devam ederken, tamamlandığında Honaz’daki 5 bin dekar arazi artık damlama sulama ile sulanacak.
 
Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, “DSİ ve Honaz Belediyemizce ortaklaşa gerçekleştirilen proje ile ilçemizin Pınarbaşı sulama kaynaklarını damla sulama sistemine dönüştürecek çalışmalar kapsamında, Honaz Değirmenler mevkiinde yüklenici firma ekiplerince 1000 ve 800 mm'lik cam takviyeli plastik boru döşeme çalışmaları sürüyor. Tamamlandığında yaklaşık 5000 dekarlık vahşi sulanan tarım arazisi, damla sulama sistemine kavuşacak” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Denizli'de yetiştirilen "Honaz kirazı"...
Denizli'nin Honaz ilçesinde yetiştirilen Honaz kirazı için Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret...

Haberi Oku