banner175
Büyükşehir'den Kale'ye meslek yüksekokulu binası
Denizli Büyükşehir Belediyesinin Kale ilçesine kazandırdığı Pamukkale Üniversitesi'ne bağlı Kale Meslek Yüksekokulu binası muhteşem bir törenle açıldı. Törene, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, hayırsever işadamı Mustafa Üstek, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, bu büyük eserin yapımında katkıları olan, emeği geçen herkese Kaleliler adına teşekkür etti. Sağınç, “Kalemiz bugün büyük bir güzelliği yaşıyor. İnşallah birlikte daha nice açılışlar gerçekleştirmek temennisinde bulunuyorum. Kalemiz her şeyin en güzelini hak ediyor” dedi. Prof. Dr. Bağ ise, Kale Meslek Yüksekokulu’nun yetersiz bir binada hizmet verdiğini belirterek, “Örencilerimiz oldukça sıkıntı içindeydi. Öğrencilerimizin bu sıkıntıları bizleri üzüyordu. Hayırsever işadamı Mustafa Üstek’in başlattığı eser Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile tamamlandı. Biz de bu emaneti hakkıyla kullanacağız” dedi.
 


Büyükşehir’den ilk üniversite binası
Başkan Zolan, Kale’nin kendi içinde birçok güzelliği barındırdığını belirterek, “Kale, değerli, üreten, çalışan bir ilçemiz. Üniversitesi fiziki yapı anlamında çok da yeterli değildi. Burada hayırsever işadamımız Mustafa Üstek’in kaba inşaatını yaptığı binamızı Büyükşehir olarak tamamladık. Huzurlarınızda başarılı işadamı Mustafa Üstek Bey’e eğitime verdiği katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi. Büyükşehir olarak bugüne kadar üniversite binasıyla ilgili bir yapı yapmadıklarını kaydeden Başkan Osman Zolan, “Kale’de bir toplantıda iken üniversite binasıyla ilgili talep geldi. Biz de Kale istiyorsa dedik ve ilk defa bir üniversite binası yapım noktasında başlangıcımız oldu. Çok şükür tamamlayarak bu hale getirdik. Büyükşehir bütçemizden yaklaşık 6 milyon lira harcama söz konusu oldu, helali hoş olsun” diye konuştu.
 
“Eğitim demek gelecek demektir”
Eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Eğitim demek gelecek demektir. Geleceğimizin güçlü olması demektir. İnşallah bu eğitim yuvasında gençlerimiz eğitim alacaklar ve ülkemizin daha ileri gitmesine katkı sağlayacaklar. İnşallah ay yıldızlı bayrağımızı daha ileri götürecekler. Kale, büyükşehir ile tanıştıktan sonra birçok güzelliklerle tanıştı. İnsanımızın ihtiyaç duyduğu her alanda Kalemize gece gündüz hizmet ettik. Bu güzellikler yapılırken her zaman yanımızda oldunuz. Ben de sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Grup Başkanvekili Özkan, Kale’ye değer katan okulun hayırlı olmasını dileyerek, “Bütün dünyada bir yarış var. Bütün dünya nezdinde öne geçeceksek bunun tek bir yolu var. O da gençlerimizi geleceğe hazırlamak. İşte bugün Kale’de bu güzel hizmeti hayata geçirerek Türk gençliğini dünya gençliğinin önüne çıkarmak için bir gayreti burada görüyoruz. Bunlar hayaldi, hamd olsun gerçek oldu. Bu da çalışmakla oldu. Bu güzel eser hayata geçerken emeği olan herkse teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmanın ardından Kale Meslek Yüksekokulu dualarla açıldı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Kale’de traktör yamaçtan yuvarlandı, bir...
Kale’nin İnceğiz mahallesinde zeytin bahçesini süren çiftçi Ertuğrul Yürek (58), geçirdiği kazada...

Haberi Oku