banner175
Yapımı bitmeden yıkılan köprü yeniden yapılacak
Denizli’nin Kale ve Muğla’nın Menteşe ilçelerini birbirine bağlaması amacıyla yapımına başlanan ancak geçen ocak ayındaki aşırı yağışlar nedeniyle açılmasına günler kala yıkılan Muslugüme köprüsü için tekrar müjde geldi.
 
Kale Ak Parti İlçe Başkanı Yılmaz Baylavlı, Ankara’da yaptığı görüşmelerle, yıkılan köprünün ihalesinin yeniden yapılacağını facebook hesabından duyurdu.


 
2 milyon liraya mal olan Muslugüme Köprüsünün temeli Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla tarafından atılmıştı. Köprüden yararlanacak Denizli ve Muğla halklarının katılımıyla yapılan törenden 3 ay sonra köprü, aşırı yağışların neden olduğu taşkınlara dayanamayarak yıkılmıştı.
 
Köprü aslında çok eskiden de bölgede vardı. 1850'li yıllarda söz konusu bölgede bulunan tarihi köprü, Tavaslıoğlu'nun Menteşe bölgesine geçmesini engellemek amacıyla Menteşeliler tarafından 50 okka ağırlığında siyah barutla havaya uçurulmuştu. 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Kale’de traktör yamaçtan yuvarlandı, bir...
Kale’nin İnceğiz mahallesinde zeytin bahçesini süren çiftçi Ertuğrul Yürek (58), geçirdiği kazada...

Haberi Oku