banner175
100'ncü yıl yürüyüşüne davet
Yunanlıların İzmir'i işgal etmesinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde 100 yıl önce Türkiye'de ilk kez Denizli'de yakılan milli mücadele ateşi yeniden canlandırılacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi kentin şanlı tarihinin yeniden yaşatılıp gelecek nesillere aktarılması amacıyla "15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü" kutlama etkinlikleri düzenliyor. 15 Mayıs 2019 Çarşamba günü 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda saat 17.30’da başlayacak program kapsamında ilk olarak çelenk sunumu yapılacak. Denizlililer daha sonra 1 asır önce olduğu gibi Bayramyeri Meydanı'na kadar Milli Mücadele yürüyüşünü gerçekleştirecek.
 
Tarihi fetva bir kez daha okunacak
 
15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndan Denizli mehteran takımı eşliğinde başlayacak kortej Atatürk Caddesi, Kayalık Caddesi ve buradan Bayramyeri Meydanı'na ulaşacak. Bayramyeri Meydanı'nda tamamlanacak yürüyüşün sonunda ise Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Müftü Ahmet Efendi'nin 100 yıl önce okuduğu fetvayı okuyacak.
 
Asırlık gurur
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs 1919'un Denizli için çok büyük değeri olduğunu belirterek, 100 yıl önce ülkede ilk kez milli mücadele ateşini başlatmış olmanın gururunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi. Geçmişini bilmeyenin geleceğinin de asla var olamayacağını vurgulayan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "15 Mayıs 2019 Çarşamba günü, tam 1 asır önce olduğu gibi aynı ruh, inanç ve coşkuyla Denizli sancağımızı Bayramyeri Meydanı'na kadar bir kez daha taşıyacağız. Gelecek nesillerimize bu kutlu günü yaşatıp atalarımızın bağımsızlık için neler yaptığını anlatacağız. Bu vesilelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Müftü Ahmet Hulusi Efendi ve ebediyete irtihal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, aynı heyecan ve coşkuyu yaşamak üzere tüm hemşehrilerimi 15 Mayıs Milli Mücadele Günü programımıza davet ediyorum."
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku