banner175
16 ilçeden daha kalabalık
1993 yılında Pamukkale Üniversitesi adını alıp Denizli’de yerleşke kurmaya başladığında bugünlere geleceği hayal bile edilemeyen Pamukkale Üniversitesi 60 bine yakın nüfusa yaklaştı.
 


Pamukkale Üniversitesi’nin öğrenci sayısı, bu yıl kayıt yaptıranlarla birlikte 58 bin 795’e ulaştı. Buna 2 bine yakın akademik ve 1500’den fazla idari personeliyle Denizli’nin en büyük kurumlarından biri olan PAÜ’nün bu nüfusu Denmizli’nin en kalabalık ilçesi Çivril kadar neredeyse.
 
 
2015 verilerine göre Denizli’nin Pamukkale ve Merkez ilçeleri en kalabalık nüfusa sahip ilçeler.  Çivril ise 60 bini aşan nüfusuyla Denizli merkezden uzak en büyük ilçesi... Bundan sonraki ilçe nüfuslarının tamamı Pamukkale Üniversitesi’nin nüfusunun altında kalıyor.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku