banner175
5 ilçede daha vahşi depolamaya son
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde toplanan evsel katı atıkların bir araya toplanıp bertaraf edileceği Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi kısa süre önce hizmete alındı. Tesis ile Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde toplanan evsel katı atıkların vahşi depolamasına son verildi. Yaklaşık 100.000 metrekarelik alan üzerine kurulan tesise; Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinden toplanan günlük 70 ton evsel katı atık getirildiği ifade edildi. Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin hizmete alınması ile söz konusu ilçelerde evsel katı atıkların vahşi depolamasına son verildi.
 
Çöpler ekonomiye geri kazandırılıyor
 
Projenin hayata geçmesi ile söz konusu ilçelerden tesise karışık olarak getirilen evsel katı atıklar ve evsel nitelikli endüstriyel atıklar Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi bünyesinde düzenli depolama suretiyle bertaraf edilmeye başlandı. Ambalaj atıklarının ekonomiye geri kazandırıldığı kaydedilen tesis ile katı atıkları vahşi depolayan Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde oluşan insan ve çevre sağlığını tehdit eden riskler de ortadan kalktı.
 
“Hem insan ve çevre sağlığına, hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz”
 
"Türkiye’nin en temiz kenti Denizli" unvanına yakışır çalışmalar içerisinde olduklarını kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi ile gelecek nesillere yaşanılabilir bir kent bırakmak adına önemli bir adım atıldığını söyledi. Başkan Osman Zolan, “Vahşi depolamadan, düzenli depolamaya geçerek gelecek nesillere yaşanılabilir, sağlıklı ve temiz bir kent bırakmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda 5 ilçemizin evsel katı atıklarını tek bir noktada toplayıp bertaraf ederek, hem insan ve çevre sağlığına hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Tesisimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku