banner175
5 yıldızlı tesis Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde açılacak
Sokak Hayvanları Kliniği ve Beslenme Odağı’nın kapasitesinin artırmak ve sokak hayvanlarına yönelik daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde açılıyor. Türkiye'nin en büyüklerinden biri olacak 5 yıldızlı modern tesis, sokak hayvanlarının barınma, rehabilitasyon ve tedavi merkezi olacak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan bir süre önce yapımı tamamlanan Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nda incelemede bulundu. Tesisteki ilk kabul, kedi ve köpek pansiyonları, serbest gezi alanları, köpek havuzu, köpek padokları, eğitim salonu, karantina binası, kedi evleri, ameliyathaneler ve poliklinik servislerini inceleyen Başkan Osman Zolan, buradaki kedi ve köpeklerle de yakından ilgilendi. Trafik kazası sonucu yaralanan ve yaşaması için ayağı alınmak zorunda kalan, tesisin daimi misafiri engelli köpekle de özel olarak ilgilenen Başkan Osman Zolan, tedavi altında bulunan pelikan hakkında da bilgi aldı.
 


Türkiye’nin parmakla göstereceği bir tesis
 
Başkan Osman Zolan, incelemenin ardından yaptığı açıklamada tesisin 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde açılacağı müjdesini verdi. Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi'nin Türkiye’nin parmakla göstereceği bir tesis olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Şehrimizde yaşayan sokak hayvanlarının tedavisi ile hasta, sakatlanmış veya bakıma muhtaç olanlarının rehabilitasyonunu yapacağımız tesisimiz tüm ekip ve ekipmanları ile hazır. İnşallah 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde de açılışını yapacağız” diye konuştu. Tesisin 135 bin metrekare alana kurulduğuna dikkati çeken Başkan Osman Zolan, ameliyathanelerden laboratuara, kedi evlerinden ilk kabul noktasına kadar merkezin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü ifade ederek, "Tesisimiz, sokak hayvanlarımızın bakımı, tedavisi ve beslenmesinin doğal ortamda yapılacağı ve onların da mutlu olacağı bir alana inşa edildi" dedi.
 


Daha üst seviyede hizmet edeceğiz
 
Başkan Osman Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu dünyada bizlerle yaşayan ve Allah'ımın bizlere emaneti olan canlılara bakmak ve ihtiyaçlarını karşılamak gerekiyor. Şimdiden Denizlimize hayırlı uğurlu olsun. Bugüne kadar sokak hayvanlarımıza hizmet ettik ama şimdi daha üst seviyede hizmet edeceğiz. Burada her yer yemyeşil, sokak hayvanlarının her türlü bakım ve tedavileri karşılanıyor. Çocuklarımızın hayvanlarla buluşması anlamında, onlara hayvan sevgisi aşılama anlamında güzel bir tesis. Hayvan severlerimizi de buraya davet ediyoruz. Arzu eden vatandaşlarımız için burasının kapısı ardına kadar açık olacak. Burayı bir park gibi, ailecek oturup vakit geçirebilecek bir alan olarak düzenledik."
 


Başkan Zolan’dan sahiplenme çağrısı
 
Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaban hayatı içerisinde yer alan canlıların da tedavi gördüğünü anlatan Başkan Osman Zolan, bu canlıların tedavilerinin ardından doğal yaşam alanlarına bırakıldığını ifade etti. Dileyen vatandaşların sokak hayvanlarını ücretsiz bir şekilde sahiplenebileceğini kaydeden Başkan Osman Zolan, şu uyarıda bulundu:  “Vatandaşlarımız bir canlıyı sahiplenmeden önce çok iyi düşünmeleri lazım. Bir köpeği veya kediyi sahiplendiğinizde aranızda güçlü bir duygusal bağ oluşuyor. Ancak anlık heveslerle sahiplenen köpeklerimiz, kedilerimiz daha sonra terk edilebiliyor. Bu durumda hayvanlar büyük bir çöküntü yaşıyor. Bu nedenle sahiplenme konusunda çok hassas olunmalı” diye konuştu.
 
Hangi hizmetler verilecek?
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen sokak hayvanlarına öncelikle ilk kabul noktasında tarama yapılacak. Tarama sonrası hastalar ve bakıma ihtiyaç duyulan hayvanlar ayrılarak, gerekli tedavi, ameliyat ve rehabiliteleri yapılacak. Serbest gezi alanlarının da yer aldığı tesiste yavrulu hayvanlar ayrı bir bölümde tutulacak ve diğer büyük hayvanların arasında ezilmelerinin önüne geçilecek. Kedi ve köpek pansiyonunun bulunacağı tesiste ayrıca eğitim çalışmaları da yapılacak. Sokak hayvanlarının sahiplendirileceği komplekste sokak hayvanları ile vakit geçirmek isteyen vatandaşlara da imkan sağlanacak.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku