banner175
Adil Beştaş Evi, Türk-İslam Medeniyetleri Merkezi oluyor
Denizli’nin tarihine tanıklık etmiş binaları yeniden şehre kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi, restore ettiği Adil Beştaş Evi'ni Türk-İslam Medeniyetleri ve Kent Belleği Düşünce Merkezi olmak üzere Türk Ocakları Derneği Şubesi'ne tahsis edecek. Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda Büyükşehir Belediyesinin restore ederek kente kazandırdığı tarihi Adil Beştaş Evi'nin Türk Ocakları Derneği Denizli Şubesi ile işbirliği yapılarak Türk-İslam Medeniyetleri ve Kent Belleği Düşünce Merkezi olması konusu görüşüldü. Tarihi evde kurulacak Türk-İslam Medeniyetleri ve Kent Belleği Düşünce Merkezi'nde, Denizli’nin tarihi sosyal yaşamı, kültürel yapısı, ekonomik imkanları ve kent kimliği akademik bir yaklaşımla değerlendirilerek, gençlerin sosyal ve kültürel bilinçlenmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

İşbirliği protokolü yapılacak

Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada, yaklaşık 3 yıl önce Adil Beştaş Evi'nde güzel bir restorasyon çalışması yaptıklarını hatırlattı. Türk Ocakları Derneği'nin Türkiye'de milli şuur ve bilinç kazandırma anlamında gençliğe, geleceğe ve kimliğe sahip çıktığını kaydeden Başkan Zolan, "İnşallah yapacağımız işbirliği protokolü çerçevesinde güzel işler yapmak bizlere nasip olur" dedi. Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türk Ocakları Derneğimizle bu konu uzun zamandan beri görüşülüyordu. Tarihi bir yapıda yerleri olsun, orada çeşitli programlar yapılsın isteniyordu. Prof. Dr. Turgut Tok hocamızla Denizlimizin tarihi değerleri ile ilgili çalışmaları var. İnşallah burada gençlerimize yönelik , Denizlimize yönelik etkinlikler yapılacak." Kabul edilen madde ile Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Türk Ocakları Derneği Denizli Şubesi protokol imzalayacak.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku