banner175
Akbaş Barajı'ndan su bir an önce gelsin diye ‘acil kamulaştırma' kararı
Denizli’nin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak; bölgedeki tarım alanlarına can verecek ve sanayi alanlarını geliştirecek Akbaş Barajı’ndan kente su getirilmesi için kamulaştırma kararı çıktı.
 
ACİL OLARAK KAMULAŞTIRILACAK
Akbaş Barajı’ndan kente getirilecek su hattının geçeceği arazilerin ‘acil kamulaştırılması’ kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Bakanlar Kurulu’ndan çıktı ve Resmi Gazete’de yayımlandı. 29 Mayıs 2017’de yürürlüge giren kararda kamulaştırma için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü görevlendirildi.
 


TÜM İŞLERİ DSİ YAPACAK
Kamulaştırmanın ardından hattın kente içme, sulama ve sanayi alanlarına ulaşması için tekrar ihaleye çıkılacak ve boru hattı döşenecek. Bu işlerin tamamını Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yapacak ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devrederek masrafını 30 yıl vade ile geri alacak.
 


HONAZ, MERKEZEFENDİ VE PAMUKKALE’NİN CAN DAMARI
Yapımına 2013 yılında başlanan Akbaş Barajı Denizli’nin merkez ilçeleri Pamukkale ve Merkezefendi ile Honaz’ın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak ve yıllık 9 milyon hektoküp su sağlayacak. Aynı ilçelerin ovalarına da su iletilecek baraj ile 7 bin 500 dekar alan sulanacak. Baraj ayrıca suya büyük ihtiyaç duyan Deri ve Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgelerine su temin edecek.
 
Ocak ayında su tutmaya başlayan 76 metre yüksekliğinde, 726 metre uzunluğundaki baraj gölünün toplam hacmi ise 24 milyon 350 bin metreküp.
 


DEVECİOĞLU: DENİZLİ İÇİN BÜYÜK KAZANIM
Denizli tarihinin en hızlı baraj inşaatlarından biri olan Aydınlar Mahallesindeki Akbaş Barajı’nın bölge için büyük bir kazanım olduğunu söyleyen Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, “Baraj Denizli’nin çok büyük bir ihtiyacını giderecek. Hem Honazımız, hem de Denizlimiz çok büyük bir yatırıma kavuştu. Denizli’nin geleceğini planlayarak bu barajı yapanlara tüm Denizli olarak teşekkür borçluyuz” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku