banner175
Başkan Osman Zolan: Üçgen'de trafik sorununu tarihe gömüyoruz
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tamamlama aşamasına getirdikleri İzmir, Ankara ve Antalya karayollarının kesişim noktasında bulunan Üçgen Köprülü Kavşakları projesini basın mensupları ile birlikte inceledi. İnceleme gezisine, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve Ali Aydın ile birlikte daire başkanları ve şube müdürleri eşlik etti. İzmir-Antalya ve Ankara-Antalya gidiş yönünün trafiğe açılmasının ardından dün de Antalya-İzmir istikametinin trafiğe açıldığı Üçgen'de incelemede bulunan Başkan Osman Zolan, basın mensuplarına tek tek projenin detaylarını anlattı. Üçgen Meydanı'nda geçmişte yaşanan sıkıntıları anlatan Başkan Osman Zolan,  "Biliyorsunuz burada özellikle akşam ve sabah saatlerinde 4-5 defa kırmızı ışık görmeden geçemiyorduk. Zaman zaman 15-20 dakikaya varan bekleme süreleri vardı. Tabii bu sürdürülebilir bir şey değildi. Burası Üçgen, Denizli’nin kalbi" dedi.
 
34 proje arasından seçildi
 
Üçgen'den günde ortalama 110 bin aracın geçtiğini ifade eden Başkan Zolan, "110 bin aracın her birinin burada 10-15 dakika beklediğini düşünün, yaktığı yakıtı düşünün. 2-2.5 yıl içinde, burada araçlar beklerken boşa harcanan akaryakıtın bedeli bu projenin bedelini fazlasıyla karşılayacak. Buradaki zaman kaybının yanında egzozlardan çıkan gazlardan dolayı hava kirliliği de yaşanıyordu. Beklemenin getirdiği stresi de çözmek istedik. Yaptığımız projede insanlar ışıkta beklemesin, hangi yoldan gelirse gelsin gideceği yere beklemeden ulaşsın istedik. Denizli’nin kalbinde trafikten dolayı sıkıntı oluşmasın, insanlar rahatça gidip gelsin istedik. Projeye fonksiyon anlamında odaklandık. Her bir detayına tek tek bakıp, inceledik. 34 tane proje vardı ve bu projeyi seçtik. Bu yapılan proje Denizlili arkadaşlarımızın, mühendislerin oluşturduğu kendi öz projemizdir" dedi.
 
"Ulaşımın kalbi burada atıyor"
 
Projenin çok güzel olduğuna işaret eden Başkan Osman Zolan, "Denizli’nin kalbinde yaptığımız projede, kalp figürü oluştu. Viyadüklerimiz de sanki atardamar, toplardamar şeklinde. Gerçekten Denizli’nin kalbine benzer bir görsel çıktı. Ulaşımın kalbi burada atıyor. İzmir’den Antalya’ya gidiş yönünü trafiğe açmıştık. Dün de Antalya’dan İzmir’e gidişi açtık. Şu anda Ankara’dan Antalya’ya gidiş açık. Ankara’dan üst toplayıcı yollardan İzmir’e gidiş de açık. Tek yoğun çalışmamız gereken yer; Ankara-İzmir yönünün karşılıklı gidip gelmesini sağlamak. İnşallah onu da kısa sürede açacağız" dedi. Projede peyzajla ilgili ihalenin de yapıldığını belirten Başkan Zolan, "Şu anda yaya köprülerimizin çalışmaları yapılıyor. İnsanlarımızın oturup kalkabileceği güzel bir meydan olsun istedik" diye konuştu.
 
"Denizlimizin sembolü haline gelecek"
 
Aralık 2016'da başladıkları projeyi 15 ay içinde tamamlamış olacaklarını vurgulayan Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: "Burada çok büyük emek var. Görünmeyen çok büyük yatırımlar var. Köprülerin ve buradaki yapıların sağlamlaşması için yer altında 616 kazık var. Bazılarının uzunluğu 53 metreyi buluyor. Bunlar görünmeyen yatırımlar. Burada 70 bin metreküp beton kullanmış durumdayız, 7 bin ton da demir." Projenin bir süre önce tamamlanan Zeybek Köprülü Kavşağı ile birlikte ihale edildiğini ifade eden Başkan Zolan, "Üçgen'in tamamlanmasıyla birlikte ulaşım daha da rahatlayacak. Burada çok başarılı bir iş akışı planlaması yapıldı. Vatandaşımıza en az sıkıntı verme noktasında gayretlerimiz oldu. Denizlimizin sembolü haline gelecek bir yapı ortaya çıktı. Denizlimize şimdiden hayırlı olsun" dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku