banner175
Başkan Zolan: Atatük Stadı millet bahçesi olacak
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında toplandı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda gündemin 27. maddesinde yer alan Denizli'ye kazandırılacak yeni stat yeri plan değişikliği konusu görüşüldü. Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada, stat yerini belirlemek için başta ulaşım kolaylığı olmak üzere çok alternatifli bir şekilde düşünüldüğünü söyledi. Bunun yanında mevcut stadın yenilenmesini de değerlendirdiklerini anlatan Başkan Zolan, alanın dar olmasına, otopark ve ulaşım sorunlarına değindi.

"İhtiyaçlara fazlasıyla karşılık verecek"

Stat yeri için ilk etapta Ankara-İzmir Çevre Yolu üzerinde Eskihisar - Laodikya yakınlarında bir yer tespit edildiğini hatırlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Bölgede yapılan deneme kazıları sonucu bu alandan da vazgeçildi. Tarihi eserlerin olduğu noktada stadın yapılması mümkün değildi. Sonrasında yeniden yer arayışına girdik. Bugün yeni tespit ettiğimiz yeri görüşüyoruz. Bana göre burası Eskihisar bölgesine göre daha anlamlı, daha şehrin bitişiğinde olan bir yer. Hem genişleme imkanı da var. Sadece stat değil, etrafında birçok sportif tesis yapabilme olanağı bulunan, insanlarımıza buluşma imkanı sağlayan bir alan. Genişlik anlamında ihtiyacımıza fazlasıyla karşılık verecek bir alan. Ayrıca bu alanda yapılacak olan stat FIFA standartlarına uygun olarak kuzey-güney doğrultusunda planlanmıştır."

Bakanlığın uygun görüşü alındı

Ulaşım boyutuna bakıldığında ise Kayalar Mahallesindeki yeni stat alanının İzmir Bulvarı’na 600 metre uzaklıkta olduğunu, Üçler bölgesi ve Ali Marım Bulvarı’na uzanan 50 metre genişliğindeki yolun bitişiğinde bulunduğunu

kaydeden Başkan Zolan, "Alan insanlarımıza sıkıntı vermeden geliş gidişi sağlayacak bir aks üzerinde, çok geniş yolları var. Stat alanını saran 20-21 metrelik birkaç tane yol var. Bu yollar mevcut stadımızın olduğu Lise Caddesi ve Gazi Bulvarından daha geniş yollara sahip. Ulaşım anlamında herhangi bir sıkıntı yaşamayacağımız bir noktada. Parklanma anlamında da birçok imkanı barındırıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan gelen heyet yeri inceledi ve stat yapılacak en iyi alanlardan olduğunu raporlarında hazırladı. Bakanlığımızdan da uygun görüşleri almış olduk" dedi.

Mevcut stat yeri millet bahçesi olacak

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yeni stat yerimiz burasıdır diyebilecek noktaya geleceğiz ve talebimizi en üst makamlara, Gençlik ve Spor Bakanımıza, Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Denizlimizin beklediği güzel yatırıma hep beraber kavuşmayı arzu ediyoruz. Bu stat yapılıncaya kadar mevcut stat fonksiyonunu ifa edecek. Ne zaman yeni stat yapıldı, faaliyete geçti mevcut alanda da bir millet bahçesi düzenleyeceğiz. Yoğun yapılaşma olan bölge insanlarımızın nefes alacağı bir yer haline gelecek. Her iki taraftan da baktığımız zaman mevcut stadın millet bahçesi olması ve yeni stadımızın alanın genişliği, ulaşımla ilgili sorunların olmayacağı bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Emek veren, tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku