banner175
Başkan Zolan'dan Buldan'a büyük sürpriz
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında toplandı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda Denizli Büyükşehir Belediyesinin restore ederek yeniden kente kazandırdığı

Buldan ilçesindeki Tarakçı Konağı’nın sosyo-kültürel hizmetlerde kullanılmak üzere Buldan Belediyesine tahsis edilmesi konusu görüşüldü. Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada, Buldan'ın tarihi binalar açısından zengin bir ilçe olduğunu belirterek, "Tarakçı Konağı, 1930’lu yıllarda Buldan ilçemizde belediye başkanlığı yapan Talat Tarakçıoğlu'nun kaldığı ev. Bu tarihi değerimizi güzelce restore ettik ve inşallah Buldan Belediyemize tahsis edeceğiz" dedi.

"Eserler kullanıldığı zaman anlamlı"

Başkan Zolan, "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak geçmişte Buldan Belediye Başkanlığı yapmış bir büyüğümüzün eserini ayağa kaldırmış olduk. Tarihi değerimizi Buldanımıza kazandırdık. Bu eserler kullanıldığı zaman anlamlı. Buldanımız sadece tarihi yapısıyla değil, ürettiği dokumalar, kestaneler ve diğer ürünleriyle de ayrı güzel" diye konuştu. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik ise, Buldan’da 250 tane tescilli bina olduğunu belirterek, "Buldan önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde hem bölgemiz için hem de ülkemiz için kültür mirası açısından mesafe alabilir. Başta şahsınız olmak üzere emek veren herkese şahsım ve ilçemiz adına şükranlarımı arz ediyorum, çok teşekkür ediyorum" dedi.

Tarakçı Evi

Tarakçı Evi olarak bilinen konutun 1930'lu yıllarda Buldan Belediye Başkanlığı yapan Talat Tarakçıoğlu'nun dedesi Hacı Hasan tarafından yaptırıldığı biliniyor. Mimari ve süsleme özellikleri ile yapının 19. yüzyılın ikinci yarısında inşa edildiği ortaya çıkmaktadır. 19. yüzyıl Türk konut mimarisi özellikleri taşıyan

yapı, bodrum kat üzerine üç katlı olarak inşa edilmiş ve cihannüma kısmı ve iki adet bahçesi ile dikkat çekiyor. İnşasında taş ve tuğla malzemenin kullanıldığı tarihi yapıda ahşap tavan, iç sofa ve zeminde bitkisel desenlerden oluşan karo mozaik tarihi yapının güzelliğini öne çıkaran unsurlar olarak gösteriliyor.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku