banner175
Başkan Zolan'dan kadınları ‘baş tacı' yapacak projeler
Kadınların üretime katılması ve kişisel gelişimlerini sağlaması için uzun yıllardır önemli projelere imza atan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, gelecek 5 yılda da kadınlara yönelik önemli projeleriyle dikkat çekti.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Denizli’nin geleceği için tanıtımını yaptığı 258 vizyon proje içinde kadınlar yine ayrıcalıklı tutuldu. Başkan Osman Zolan’ın “Kadınlara desteğimiz, artarak ve artarak devam edecek” dediği gelecek 5 yıl için kadınların spordan ekonomiye kadar hayatın içine daha fazla katılmasını sağlayacağı projelerini aktardı.
 
“Mikrokredi ve el emeği pazarı gibi projelerimizde kadınlarımızı destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz” diyen Başkan Zolan’ın gelecek dönem için tanıttığı projeler şunlar:
 
MESLEK EDİNDİRME KURSLARI 2 KATINA ÇIKARILACAK
Kurulduğu günden bu yana binlerce kadınımıza meslek ve el sanatları öğreten Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezleri (DENMEK) bünyesindeki eğitimler iki katına çıkartılarak, çok daha fazla kadınımız meslek sahibi yapılacak.
 
KADINLARIN ÜRÜNLERİ İNTERNETTEN SATILACAK
Denizli yöresine has ürünlerin satışının yapılacağı bir web sitesi kurularak, Denizlili kadınlar tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünlerin bu site vasıtası ile tüketiciyle buluşturulması sağlanacak. Başarılı olması durumunda tüm kentteki üreten kadınlara yayılmasını istedikleri projeyi dev bir internet ticaret platformuna dönüştürmeyi amaçladıklarını söyleyen Başkan Zolan, “Kadınlarımızın üretmekten yana sıkıntısı yok. Maşallah pek çok ürün el emeği göz nuru olarak üretiliyor. Biz, bu ürünlerin pazarlanmasında devreye gireceğiz ve inşallah başarılı olarak, kadınlarımızın ürünlerini dünya pazarına açacağız” dedi.
 
ÜCRETSİZ SPOR KURSU SAYISI 2 KATINA ÇIKARILACAK
 
Gencinden yaşlısına her yıl on binlerce kişiye verdikleri spor kurslarının devam edeceğini vurgulayan Başkan Zolan, "Vatandaşımızın ücretsiz olarak faydalandığı spor kurslarımız tüm ilçelerimize yayılacak, özellikle hanım kardeşlerimizin rağbet ettiği kurs sayısı 2 katına çıkarılacak" dedi.
 
KADIN AİLE DANIŞMA MERKEZLERİ
Kadın Aile Danışma Merkezleri projesini anlatan Başkan Zolan, "Kadınlarımızın olası aile içi sorunları ve çocuklarıyla yaşayabilecekleri iletişim problemlerini çözebilmek için profesyonel bir destek birimi kurulacak" diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku