banner175
Bu altyapı, çekilen bu eziyet gelecek nesiller için...
Sonbaharın gelmesiyle başlayan ve beklenenin üzerinde yağan yağışlardan sonra altyapının bulunmadığı ya da tamamlanmadığı yerlerdeki taşkınları eleştirenlere Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan yüzyılın ayarı geldi.
 
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantılarının ikinci birleşiminde CHP’li üyelerin soruları üzerine açıklama yapan Başkan Zolan, şunları söyledi:
 
BORULARIN HALİNİ GÖRSEYDİNİZ
“2008 yılında alt yapı çalışmalarımıza başladık. Hiç yağmur suyu hattı olmayan şehrimize hat yapmaya başladık. Eskiden insanlar kendi kanalizasyon bağlantısını kendi yapardı. Biz bunu bir disipline sokmaya başladık. İçme suyu hattını görseniz bırakın su içmeyi elinizi bile yıkamazdınız. İçme suyu, kanalizasyon hattının nerede olduğunu bile bilen bir sistem yoktu.
 
RİSKE GİRDİK
Bir usta vardı. Onu çağırıyorduk. Sistemi tahmin yaparak o biliyordu. Söyledikleri bazen tutuyor bazen tutmuyordu. Bizim bu duruma gönlümüz razı olmadı. 2009’da seçim olmasına rağmen kendimizi riske attık. Şehrin merkezinde çalışmaları başlattık. Ve başarıyla birinci etabı bitirdik”dedi.
 
YAĞMUR SULU HATTI TAM DEVREDE DEĞİL
Henüz ikinci etap çalışmalarımız tamamlanmadığı için yağmur suyu hattımız tam anlamıyla çalışmıyor. Çalışmalar tamamlanmadığı için de halkımız toz çamur sıkıntısı yaşamasın diye ince geçici asfalt yapıyoruz. Tabi yağmur yoğun yağınca çalışmalarımız darma duman oldu. Bu manzaralar ortaya çıktı.
 
GELECEK NESİLLER
“Biz isteseydik şehri makyaj yapar sorunu çözmezdik. Makyaj yapmak halkı kandırmak olurdu. Biz bunu yapmak yerine 100 yıllık soruna çözüm bulmayı tercih ettik. Başkanın şaşkını altyapı işine girermiş. Biz de alt yapı işine girdik. Sırf gelecek nesillere dünya kenti bırakabilmek için”
 
YOLLAR KAYMAK GİBİ OLACAK
İkinci etap çalışmaları gelecek yıl bitecek. Gelecek yıl yollarımız kaymak gibi olacak. Pamukkale, Merkezefendi ve Büyükşehir Belediyesi olarak yollarımıza en iyi kalitede asfalt atacağız. Şehrimiz çok güzel bir görünüme kavuşacak.”
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
İbrahim ATIŞ 8 yıl önce

i̇nşAllah dediğiniz gibi olur .şehir içi asfalt ve kanalizasyon işleri biraz daha kontrollu ve güzel olsun kolay gelsin başarılar

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku