banner175
Bu merkez bittiğinde Denizli'ye canlılık kazandıracak
Denizli Büyükşehir’in kentin vizyonunu genişletecek projelerinden İncilipınar’daki Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ni, Bakan Nihat Zeybekci ziyaret etti. Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz ile birlikte gezen Bakan Zeybekci, inşaatı üstlenen Kur İnşaat’ın yetkilileriyle de görüştü.
 
Denizli Belediyesi’nin yapımına başladığı Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi 25 bin m2 alana sahip olacak. Merkezin 14 bin m2 oturma alanı bulunuyor. Büyük bir bölümü de zemin altında olacak. Burada, 2000 kişilik, 1000 kişilik ve 500 kişilik konser, oyun ve toplantı salonları var. Her türlü gösterim için tasarlandı. Teknik ve mekanik her türlü detay düşünüldü. Bunun yanında sergi salonları, daha küçük çaplı toplantı ve prova alanı olacak. Buna ek olarak çocuk oyun alanları, nikah salonları ve annelerin bebeklerini emzireceği küçük odalarda yer alıyor. Çocukların uzayla ilgili merak ettiklerini öğrenebilmeleri ve yeni bilgiler edinebilmeleri için uzay gösteriminin yapıldığı bir de salon olacak. Merkez, aynı zamanda engellilerimizin hassasiyetleri de düşünülerek projelendirildi.
Bu arada salonların akustiğinde Ege Üniversitesi’nden konunun uzmanları ve Kültür Bakanlığı uzmanlarından görüş alışverişinde bulunuldu. Ege Üniversitesi’nde uzman hocalardan teknik bilgi alındı. Salonların akustiği bu doğrultuda düzenlendi. Konser esnasında hareketli olması için sahne altında sağa sola hareket edebilen kendi etrafında da dönebilen bir yapısı var.
 
2 bin kişilik salonun alt bölümünde ise prova salonları bulunuyor. Sahne alacak sanatçılar ya da tiyatro grupları burada provalarını yapabilecek. Projenin ekonomik ömrü ise 300 yıla kadar uzanabilecek. Çağın tüm gereklerini içinde barındıracak. İçinde otopark da yer alacak.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku