banner175
Bu sergiye gelenler kahkahalara boğuluyor
Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda yapılan programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut ve Ömer Faruk Özer, Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Karikatürcüler Derneği Denizli Temsilcisi Mehmet Selçuk, karikatüristler ve davetliler katıldı. Karikatürcüler Derneği Denizli Temsilcisi ve yarışmanın jüri üyesi Mehmet Selçuk burada yaptığı konuşmada, yarışmaya yoğun ilginin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Selçuk, “Kolombiya’dan Peru’ya, Amerika’dan Venezüella’ya kadar birçok ülkeden karikatür geldi. Konumuz bu sene ‘aile’ idi, yurt içinden de çok değerli karikatürler geldi. Bir şehrin şehir olması kültür ve sanata verdiği değer ile oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
“Sanat ve kültürle yoğrulan bir şehir istiyoruz”
 
Karikatür sanatının inceliklerinden bahseden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, gençlik yıllarından itibaren karikatüre ilgi duyduğunu belirterek, “Karikatür aslında bir kitaba sığacak anlatımları, birkaç etkili çizgiyle vurgulayıcı şekilde bizlere anlatıyor, zihnimizde yer ediyor” dedi. Bugüne kadar birçok tema ile karikatür yarışması düzenlediklerini belirten Başkan Zolan, “Her yıl ayrı tema ile yarışma açtık. Amacımız hem şehrimizi tanıtmak, hem de insanlarımızı sanat ve kültürle tanıştırmaktı” dedi. Bir şehrin sadece fiziki yatırımlarla oluşmayacağını, kültür ve sanat faaliyetlerinin de büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, bu kapsamda birçok çalışma sürdürdüklerini vurgulayarak, “Sanat ve kültürle yoğrulan bir şehir istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“Aile bizim için çok kıymetlidir”
 
Karikatür Yarışmasını 2 senedir uluslararası boyuta taşıdıklarını ve çok yoğun katılım olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Yarışmamızın bu yıl teması ‘aile’ idi. Aile toplumu güçlendiren ve toplumun temel taşı bir kurum. Aile ne kadar sağlam ve güçlü olursa, şehrimiz ve ülkemiz de o kadar güçlü olur. Geleceğe daha güvenle bakarız. Aile bizim için çok kıymetlidir” dedi. Jüri üyelerine teşekkür eden Başkan Zolan, konuşmasına şöyle devam etti: “Yarışmamıza katılan eserlerin her biri çok kıymetliydi, emek vardı. Eser gönderen tüm sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Sanatla, kültürle şehrimizi daha ileriye götürelim.” Konuşmanın ardından Başkan Zolan, dereceye giren sanatçılara ödüllerini verdi. Daha sonra katılımcılar hep birlikte birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergiyi gezdi. 100 eserin yer aldığı sergi 19 Mayıs 2022’ye kadar açık kalacak.
 
Yarışmada dereceye girenler
 
ABD, Çin, Rusya, Almanya, İngiltere, Tayland, Kolombiya, Ekvador, Avustralya gibi dünyanın dört bir tarafındaki 53 ülkeden 485 sanatçı toplam 967 eseri ile katılırken, sonuçlar geçen mart ayında açıklanmıştı. Yarışmanın 18 yaş üstü kategorisinde Bursa’dan Sait Oktay’ın eseri 1’nci, İzmir'den Cemalettin Güzeloğlu'nun eseri 2’nci, İstanbul’dan Orhan Öztürk'ün eseri ise 3’ncü oldu. Mansiyon ödüllerini ise sırasıyla Musa Gümüş (Türkiye), Bahman Jalalı Nokandeh (İran) ve M. Derhachov Oleh (Fransa) aldı. 18 yaş altı kategorisinde de Denizli’den Bahar Karaman’ın eseri 1’nci, Çorum’dan Simge Çorumlu’nun eseri 2’nci, Sinop’tan Deniz Nur Aktaş’ın eseri ise 3’ncü oldu. 
 
 
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku