banner175
'Burası Ege'nin Uludağ'ı, Ege'nin Erciyes'i”
Alternatif turizmde kentin daha fazla söz sahibi olması için Denizli Büyükşehir Belediyesinin hizmete sunduğu dev yatırımlardan biri olan Denizli Kayak Merkezi’ni ziyaret eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, hafta sonu vatandaşların kayak keyfine ortak oldu.



Kısa süre kayak yapıp kar kızağına binen Başkan Zolan, telesiyej ile zirveye çıkmayı da ihmal etmedi. Başkan Osman Zolan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Denizli Kayak Merkezi’ni bu yıl tam olarak hizmete aldıklarını, kente yeni bir güzellik daha eklediklerini belirterek, “Çok şükür Denizlimiz de her şeyin en iyisi en güzeli var. İmkan olan her şeyi vatandaşlarımıza sunma konusunda gece gündüz çalışıyoruz. Burasını Denizimizden öte Ege’nin en büyük kayak merkezi olarak hizmete sunduk. Tesisimize farklı illerden ve Denizlimizden gelen insanlarımız var. Kayak öğrenmek anlamında da çok talep var. Bu ayrı bir güzellik ve zevk. Artık Denizimizin bir kayak merkezi var” dedi.
 


Denizli ekonomisine büyük katkı

 
Denizli Kayak Merkezi ile kentteki turizm çeşitliliği ve spor dalı anlamında katkı sağladıklarına dikkati çeken Başkan Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımıza sömestr tatilinden başlayarak 27’inci ücretsiz spor kursu olarak kayak öğretmeye başladık” diye konuştu. Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Denizlimiz için her şeyin en iyisini ve en güzelini yapma konusunda gayret ediyoruz. İnsanımız en iyisine en güzeline layık. Sadece Denizli’ye değil bölgeye hitap etmek ve turizm çeşitliliğini artırarak kentimiz ekonomisine katkı sunup bir derece daha üst seviyeye çıkarmak amacıyla bu tesislerimizi inşa ettik. Denizlimiz ayrı bir nezih yere kavuştu.”
 


Başkan Zolan’dan kayak merkezine davet

 
Tesise Denizli’nin yanında başta Ege olmak üzere yurdun birçok şehrinden gelenler olduğunu anlatan Başkan Zolan, “Ben herkesi buraya davet ediyorum. Burası tüm tesisleri ile ayı bir keyif. Sucuk ekmeği ile ayrı bir tat. Herkes bu güzelliklerle buluşsun istiyoruz. İyi ki yapmışız, bu güzelliği es geçmemişiz. Denizlimize, bölgemize, turizm sektörüne ve sporseverlere hayırlı olsun” dedi. Bölgede tüm güvenlik tedbirlerinin alındığını ifade eden Başkan Zolan, “Şu anda aktif 8 pistimiz var, toplam 13 kilometre uzunluğunda. En uzunu 3,2 kilometre. Her türlü risk için tedbirlerimizi alıyoruz. Pistler gözlemleniyor ve anında müdahaleler yapılıyor. Çok şükür bugüne kadar önemli bir olay olmadı” dedi.
 


Ege’nin en büyük kayak merkezi

 
“Burası Ege’nin Uludağ’ı, Ege’nin Erciyesi’i… Burası Denizli Kayak Merkezi” diyen Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Sezonun Mart sonuna kadar devam etmesi öngörülüyor, belki nisan ayında da olabilir. Çevremizdeki kayak merkezlerinde sezonu kapatan yerler var. Bizim sezonun bitmesi için 1,5 ay daha beklentimiz var. Kar Nisan ortasına kadar kalabilir. İklim şartlarına bağlı. Pistlerimizde 1,5- 2 metre kar kalınlığı var. İnşallah o keyfi daha uzun süre yaşarız ama tüm vatandaşlarımızı bu keyfi bugünden yaşamalarını temenni ediyorum.”
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku