banner175
Büyük Önder Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 88. yılı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 88. yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda anma töreni düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan, Şahin Tin, Nilgün Ök, Ahmet Yıldız, Kazım Arslan ve Teoman Sancar, Garnizon Komutan Vekili Bilal Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende bir konuşma yapan Başkan Osman Zolan, "4 Şubat 1931'de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Denizlimizi ziyaret etmiştir. O gün şehrimizin önde gelenleri ve Denizli halkımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü coşkuyla, şükranla ve minnetle karşılamıştır" dedi.
 
“Denizli, Ata’sının yanında sapasağlam durmuştur”
 
Denizli’nin Kurtuluş Savaşı mücadelesindeki rolünden övgüyle bahseden Başkan Osman Zolan, "Denizlimiz, kurtuluş mücadelesinde, önderliğini yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında sapasağlam durmuştur" dedi. Başkan Osman Zolan, "Ülkemin kurtuluşu noktasında bir ışık olan Atatürk koşup mücadele ederken, Denizlimiz yine aynı duyguyla, aynı güzellikle ülkemizi düşman işgalinden kurtarmak ve Denizlimize düşman postalının değmemesi için çok ciddi mücadele içine girmiştir. Denizlimiz, kurtuluş mücadelesinde düşman işgaline uğramamıştır. Övünçle, kıvançla diyoruz ki, 'Denizlimiz ecdadımız geldiği günden bugüne kadar düşman işgaline uğramamıştır" diye konuştu.
 
Birçok alanda muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkıldı
 
Denizli'nin, sanayi, tekstil, tarım, turizm ve şehirleşme anlamında en üst seviyeye ulaştığını, birçok alanda muasır medeniyet seviyesindeki ülkelerin çok üstüne çıktığını kaydeden Başkan Osman Zolan, "Denizlimiz üzerine düşen vazifeyi, yapmakta ve inşallah yapmaya da devam edecektir. Denizlimiz, modern ve güzel bir büyükşehir haline gelmiştir" dedi. Başkan Zolan sözlerine şöyle son verdi: "88 yıl önce şehrimize teşrif eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Kurtuluş Savaşı’nda ve sonrasında canını, kanını bu toprağa vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bayrağımız dalgalanmaya ve cumhuriyetimiz ilelebet yaşamaya devam edecektir"
 
Fotoğraf sergisi açıldı
 
Konuşmanın ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı ve günün önemine gerçekleştirilen spor  müsabakaları ve etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu'nda, Atatürk’ün Denizli ziyaretiyle ilgili fotoğraf ve resim sergisi açıldı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku