banner175
Büyükşehir, 143'ncü yaşını kutluyor
Denizli'de 1876 yılından bu yana hizmet veren belediye teşkilatının 143. yıldönümü törenle kutlandı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, önceki dönem Belediye Başkanı Hasan Gönüllü, Ziya Tıkıroğlu, Ali Marım ve Ali Aygören, merhum Belediye Başkanı Mehmet Candoğan’ın kızı Ülkü Candoğan ile ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, davetliler, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende konuşan Başkan Osman Zolan, "143 yıl önce belediyemiz kurulmuş ve bugüne kadar gece gündüz vatandaşlarımızın hizmetinde olmuştur. Bugüne kadar Denizli’ye hizmet eden tüm belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ederim" dedi.
 


"Beşikten mezara milletin hizmetinde olmanız gerekiyor"
 
Önceki dönem Belediye Başkanı Ali Dartanel’in sağlık problemleri, Nihat Zeybekci’nin ise Ankara'da olması sebebiyle programa katılamadığını ifade eden Başkan Osman Zolan, Dartanel ve Zeybekci’nin selamlarını iletti. Başkan Osman Zolan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Belediye Başkanlığı çok zor bir iştir, beşikten mezara milletin hizmetinde olmanız gerekiyor. 24 saat ayakta ve anında dertlere çare olmanız gerekiyor. Önceki dönem belediye başkanlarımız ve çalışan kardeşlerimiz de bu talebe ve isteklere çare olmak için gece gündüz çalıştılar, koşturdular" dedi.
 
"Denizlimizle ne kadar gurur duysak azdır"
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geçmişte Denizli ziyaretinde söylediği, "Denizli büyük bir köy" ifadesini anımsatan Başkan Zolan, geçmişten bugüne Denizli’nin büyük atılımlar yaptığına dikkat çekti. Başkan Zolan, "Denizli kurulduğu günden bugüne birçok merhalelerden geçti. Topraklarına düşman postalı bastırmayan ecdadımız, gece gündüz çalıştı.  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzün göstermiş olduğu hedefi Denizlimiz görev edindi ve bugün gururla söylediğimiz tükettiğinden daha fazla üreten, satın aldığından daha fazla satan, dış ticarette fazlalık veren bir şehir haline geldi. Denizlimizle ne kadar gurur duysak azdır" diye konuştu.
 


"Büyükşehir, Türkiye’de parmakla gösterilir hale geldi"
 
Denizli’nin Milli Mücadele’de ilk adımı atmasının yanı sıra Cumhuriyet'in kurulmasının ardından ekonomi, eğitim gibi birçok alanda da başarılarla büyüdüğüne dikkati çeken Başkan Zolan, Denizli’nin her alanda örnek olduğunu söyledi. Başkan Osman Zolan, "Belediyecilik hizmetlerinde de Denizlimiz Türkiye’ye ve bölgesine örnek olmaya devam ediyor. ‘Büyük köy’ denilen Denizli artık büyükşehir haline geldi. Denizlimiz bugün yeşil alanları, spor alanları, temiz havası, musluktan içilebilecek temiz suyu, ulaşımı, köprülü kavşakları ve altyapısıyla örnek bir şehir. Denizli hep önde ve vatandaşımızın hizmetinde. Denizli Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de parmakla gösterilir hale geldi. Bunu birlikte başardık" dedi.
 
"Aşamayacağımız engel, varamayacağımız hedef yoktur"
 
Denizli’nin bugün bu hale gelmesinde en büyük payın vatandaşların olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, bugüne dek emek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Başkan Zolan, "Denizlimizin yarını bugünden daha güzel olsun. Allah’ım birlik ve beraberlik içinde daha güzel günler görmeyi nasip etsin. Birlik ve beraberlik olduğunda aşamayacağımız engel varamayacağımız hedef yoktur. Yeter ki bu şehirde huzur olsun. Ben her zaman bu şehirde huzur hakim olsun istedim. Bunun için tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.
 
Çifte bayram
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ardından kutladıkları Denizli Büyükşehir Belediyesinin 143. kuruluş yıldönümünü çifte bayram olarak nitelendiren Başkan Zolan, programa katılan herkese teşekkür etti. Daha sonra Başkan Osman Zolan, önceki dönem belediye başkanları ve beraberindekiler ebediyete intikal etmiş belediye başkanlarının mezarları ile Denizli Şehitliğini ziyaret ederek dualar okudu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku