banner175
Büyükşehir çalışıyor, Denizli kazanıyor
Denizli'nin en yoğun kullanılan güzergahlarından biri olan, küçük bir trafik yoğunluğunda dahi hemen kilitlenen Dumlupınar ve Lise Caddesi’nin kesişim noktasındaki Tugay Kavşağı, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı düzenleme ile rahat bir nefes aldı. Yaklaşık 1 yıl önce yeni yüzüyle hizmete giren kavşakta Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığının yaptığı tespitlere göre ekonomik, çevresel ve zaman faktörleri açısından büyük avantaj yakalandı. Çıtır Kavşağı olarak da tabir edilen kavşak, düzenlemenin ardından günde ortalama 33.000 adet araca hizmet ederken, bölgedeki kuyruklanma ve bekleme süreleri ciddi oranda azaldı. Kapasitesinde saatte 400 araçlık artış sağlanan kavşakta geçen1 yıllık süreçte toplamda 1.188.000 litrelik yakıt tasarrufu sağlandı.
 
297.000 saatlik işgücü tasarrufu
 
Söz konusu düzenleme ile sağlanan yakıt tasarrufuyla doğru orantılı olarak atmosfere 213.750 kg’lık karbon salınımı yapılmasının da önüne geçildi. Hava kirliliği azaltılırken, geçen 1 yıllık  süreçte mesafenin kısalması, bekleme sürelerinin azalması ve trafik akış hızının artması sonucunda ise 297.000 saatlik işgücü kazanımı sağlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin kentin kanayan yarası haline gelen, Dumlupınar ve Lise caddelerinin kesişimindeki trafik sorununu çözmesi ile milyonlarca lira Denizlililerin cebinde kaldı.
 
"Büyükşehir çalışıyor, Denizli kazanıyor"
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentte hızla artan nüfus ve araç sayısına karşı yeni önlemler aldıklarını, bu kapsamda birçok ulaşım projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Geçmişte bölgedeki trafiğin zaman zaman kilitlendiğini anlatan Başkan Osman Zolan, "Çok yoğun bir çalışma sonucu yaklaşık 1 yıl önce kavşağımızı yeni haliyle hizmete aldık. Burada yaşanan trafik çilesinden eser kalmadı. Yeni köprülü kavşaklarla, yollarla, alt ve üst geçitlerle, trafik yönetim sistemimizle ve tüm ulaşım yatırımlarımızla insanlarımızın konforlu seyahatini sağlama noktasında gayret göstermeye devam ediyoruz" dedi. Ulaşım yatırımları ile zamandan, yakıttan büyük tasarruflar sağlandığını, yakıttan kaynaklanan hava kirliliği etkisinin de azaltıldığını vurgulayan Başkan Zolan, "Büyükşehir çalışıyor, Denizli kazanıyor" dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku