banner175
Büyükşehir çevre yatırımlarıyla örnek oluyor
Türkiye Çevre Haftası kutlamaları öncesi kentte hayata geçirdiği çevre projelerine dikkati çeken Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, altyapıdan yeşil alanlara, katı atık bertaraf tesislerinden yenilenebilir enerji üretim tesislerine örnek çevre yatırımlarını anlattı.
 
Denizli’de hayata geçirdikleri her projede “önce çevre ve insan” düsturuyla hareket eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, insan ve çevre için vazgeçilmez olan suyu korumak için rekor altyapı yatırımlarına imza attı. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, 4 bin 624 km içme suyu hattı, 2 bin 121 km kanalizasyon hattı ve 353 km yağmur suyu hattı olmak üzere toplamda 7 bin km’nin üzerinde altyapı hattı döşedi. İçerisinden otomobillerin geçeceği büyüklükte altyapı hatları yapan Büyükşehir Belediyesi DESKİ, bunların yanında 75 adet içme suyu deposu, 263 adet içme suyu sondajı, 18 adet atık su arıtma tesisi ile içme suyu şebekelerinin tek merkezden kontrol edildiği SCADA sistemini hayata geçirdi.
 
DENİZLİ DÜNYA ŞEHİRLERİYLE YARIŞIYOR
Park ve yeşil alan yatırımlarına da büyük önem veren Denizli Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar 1150 park ve mesireliği kente kazandırırken, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, Kefe Yaylası, İncilipınar Parkı, Adalet Parkı, Çamlık Mesireliği, Akvadi Parkı, Servergazi Parkı, Sevindik Parkı ve Azerbaycan Karabağ Parkı bunlardan en önemlileri olarak yer aldı. Türkiye’de İklim Değişikliği Uyum ve Azaltım Eylem Planlarını hazırlayan 3’ncü büyükşehir olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, “Su Yönetimi ve İklim Değişikliği" projeleriyle Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından Dünya 2'ncisi olarak ödüllendirildi. Denizli bu büyük başarısıyla Paris, Los Angeles, Mexico City ve Buenos Aires gibi dünya kentlerini geride bırakmanın mutluluğunu yaşadı.
 
Ayrıca “Denizli Gürültü Eylem Planı”nı da tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en modern ve donanımlı tesisleri arasında gösterilen Denizli Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi ile 700 noktadan alınan tıbbi atıkları, çevre ve insan sağlığına zarar vermeden bertaraf ediyor.
 
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINA BÜYÜK YATIRIM
Yenilenebilir enerji kaynaklarının farklı alanlarda kullanımını yaygınlaştırmak, enerji üretiminde fosil kaynakların etkisini azaltmak ve enerji verimliliğinin artırılmasını sağlamak amacıyla güneş tarlaları kuran Denizli Büyükşehir Belediyesi Akköy Güneş Enerji Santralini hizmete adlı. Yıllık 2 milyon kWh enerji üretimi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi ayrıca Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Atıksu Arıtma Tesislerindeki atıklardan da elektrik enerjisi üretimini sürdürdü. Denizli Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Sahasının kapasitesini yükseltmesinin yanında merkez dışındaki ilçelere de katı atık bertaraf tesisi ile katı atık aktarma istasyonları kuran Denizli Büyükşehir Belediyesi 344 hektarlık vahşi depolama sahasında düzenleme yaptı, çevre ve insan sağlığına olumsuz etki eden alanları ortadan kaldırdı.
 
“ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞI VAZGEÇİLMEZİMİZDİR”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, daha temiz bir çevre, daha yaşanılabilir bir şehir için çalışmaya devam ettiklerini vurguladı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin doğa ve çevre yatırımlarıyla tüm dünyaya örnek olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Çevre ve insan sağlığı vazgeçilmezimizdir” dedi.
 
Büyükşehir Belediyesi’nin yenilenebilir enerji kaynakları konusunda da çok önemli atılımlar gerçekleştirdiğini, bu yatırımların hem çevre hem de ekonomi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Zolan, “Türkiye Çevre Haftası’nı dolu dolu kutlayıp insanlarımızın çevre konusunda daha duyarlı olmalarına katkı sağlamak istiyoruz. Hafta boyunca çok güzel etkinliklerimiz olacak. Etkinliklerimizde Denizli’miz için ülkemiz için neler yapabiliriz bunları anlatacağız. Şimdiden Türkiye Çevre Haftamız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.  
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku