banner175
Büyükşehir'den alabalık üreticilerine dezenfeksiyon desteği
Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal alanda yaşayan vatandaşların daha çok kalkınması için bugüne kadar onlarca proje hayata geçiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, alabalık üreticilerini de unutmadı. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda balık ölümlerinin önüne geçilerek, güvenilir sağlıklı üretimin sağlanması, balık hastalıklarından kaynaklanacak tedavi masraflarının azalması, yetiştirilen balığın daha hızlı gelişim göstererek gereksiz ilaç kullanımının önüne geçilmesi hedefiyle alabalık üreticilerine dezenfeksiyon desteği sağladı. Kuluçkahane, beton havuzlar, plastik veya polyester tanklar, yavru balık ve porsiyonluk alabalık üretiminde yoğun olarak kullanılan malzeme ve ekipmanların temizlik ve dezenfeksiyonu yapılan 10.300 litre “%37’lik sıvı Formaldehit” Çameli, Acıpayam, Çal, Pamukkale ve Çivril ilçelerindeki 103 üreticiye verildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri %37’lik sıvı Formaldehit dezenfeksiyonunu alabalık üreticilerine teslim etti.
 
“Üreticimizin daha çok kazanıp mutlu olmasını istiyoruz”
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sanayi ve turizm kenti Denizli’nin aynı zamanda önemli bir alabalık üreticisi olduğunu, yetiştirilen alabalıkların büyük bir kısmının da ihraç edildiğini söyledi. Alabalık yetiştiricilerinin üretim sürecindeki hastalık ve kayıpların önüne geçilmesi açısından büyük önemi bulunan dezenfeksiyon talebine hemen yanıt verdiklerini ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliği ile söz konusu desteği yaptıklarını anlatan Başkan Zolan, “Bizler tarım ve hayvancılığa verdiğimiz desteklere üreticimizin daha çok kazanıp mutlu olmasını istiyoruz. Üreticimizin kazanması, şehrimizin kazanması dolayısıyla insanımızın da kazanması demektir. İnşallah hep birlikte üretmeye, şehrimize ve ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz. Projemiz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
 
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku