banner175
Büyükşehir'den çiftçiye 30.000 litre elma sirkesi

Denizli'de tarımsal üretimi artırmak ve kırsal bölgelerin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin korkulu rüyası olan kanadı noktalı sirke sineği (Drosophila suzukii) ile mücadele için üreticilere 30 bin litre elma sirkesi dağıttı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, bu yıl da üreticilerin kanadı noktalı sirke sineği ile mücadelesine destek vermeye devam etti. Pamukkale, Çivril, Honaz, Çameli, Buldan, Tavas, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde özellikle meyve üretimi yapan çiftçilerin mücadele ettiği kanadı noktalı sirke sineğine karşı, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından üreticiye 30 bin litre elma sirkesi dağıtımı gerçekleştirildi.  
 
2.367 üretici tarafından 22.504 dekar alanda kullanılacak
 
Çivril, Honaz, Çameli, Pamukkale, Buldan, Tavas, Acıpayam ve Serinhisar ilçeleri olmak üzere toplamda 30.000 litre elma sirkesinin 2 bin 367 üreticiye dağıtıldığı ifade edilirken, söz konusu desteğin 22 bin 504 dekar alanda kullanılacağı kaydedildi. Denizli’de ilk alınan kayısı, nektarin, şeftali ve kirazın yetiştiği ilçelerde zararlıyı bloke edecek elma sirkesinin, insan sağlığı, çevre ve doğal dengeyi koruyan, uygulamada kompleks makinelere ihtiyaç duyulmayan, kullanıcı sağlığını tehdit etmeyen özelliğe sahip olduğu ifade edildi.
 
"Çiftçilerimizin yanındayız "
 
Denizli'nin güçlü bir tarım şehri olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, özellikle meyvecilik yapan çiftçileri olumsuz etkileyen zararlılara karşı topyekun mücadeleye devam ettiklerini söyledi. "Çiftçilerimizin yanındayız " diyen Başkan Osman Zolan, "Çiftçilerimiz elma sirkesi desteğimiz ile kanadı noktalı sirke sineğine karşı organik bir mücadele veriyor. Tarımla uğraşan insanlarımızın daha kaliteli ve daha sağlıklı ürün üretmesine destek olup vatandaşlarımızın daha sağlıklı ürün tüketimini sağlamak istiyoruz. İnşallah bu mücadelemiz sonuç verecek ve hem çiftçimiz hem de vatandaşlarımız bu desteklemelerden fayda sağlayacak" diye konuştu.
 

banner209
Anahtar Kelimeler
DenizliDenizligüncel
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku