banner175
Büyükşehir'den maske ve eldivenler için atık kutusu

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koronavirüs tedbirleri kapsamında tek kullanımlık maske, eldiven gibi hijyen malzemelerin imha edilmesine ilişkin genelgesini uygulamaya koydu. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından, ortak yaşam alanlarında kullanımı zorunlu hale gelen maske ve eldivenlerin insan sağlığına zarar vermeden imha edilmesi için Büyükşehir Belediyesi hizmet binaları başta olmak üzere, maske ve eldivenlerin yoğun bir şekilde kullanıldığı alanlara özel atık kutuları yerleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekiplerince günlük olarak toplanacak atıkların halk sağlığına zarar vermeden yok edilmesi için çalışma başlatıldı.
 
Atık kutuları nerelere yerleştirildi?
 
Bu kapsamda Denizli Devlet Hastanesi Poliklinik girişi, Denizli Devlet Hastanesi acil girişi, Denizli Devlet Hastanesi Özay Gönlüm Diş Hastanesi girişi, Pamukkale Üniversitesi Kalp Merkezi Poliklinik girişi, Pamukkale Üniversitesi Ambulans girişi, Servergazi Devlet Hastanesi Poliklinik girişi, Kıbrıs Şehitler Diş Hastanesi önü, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı ve Bayramyeri Meydanı’nda özel atık kutuları yerleştirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların maske, eldiven başta olmak üzere kişisel temizlik hijyen ürünlerinin o bölgelerde yer alan atık kutularına atarak duyarlı davranmaya davet etti.
 
Vatandaşlara atık maske ve eldiven uyarısı
 
Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, maske ve eldiven atıkları ile ilgili vatandaşların evlerinde sağlıklı bir yöntem izleyerek, kendi sağlıklarına yönelik zarar vermeden maske ve eldiven atıklarını çöpe atmalarının yolunu açıkladı. Buna göre eldiven, maske ve mendil gibi kişisel hijyen malzeme atıkların;
 

  1. Balkonda evsel atıktan ayrı bir kap ya da kova içerisinde torba ile toplanması,
  2. Torbayla her temas halinde ellerin 20 saniye boyunca bol sabunlu suyla yıkanması,
  3. Küçük miktarlar halinde biriktirilen torbayı, ikinci bir torbaya koyarak ağzını sıkıca bağlayıp ve en az 3 gün balkonda bekletilmesini,
  4. 72 saat sonunda ise torbayı günlük evsel çöplerle birlikte atılmasını önerdi.
banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku