banner175
Büyükşehir'den okullar arası Sıfır Atık yarışması
 Denizli Büyükşehir Belediyesi çevre temizliği ve sıfır atık konusunda farkındalık yaratmak için il genelinde 113 gönüllü okulun katıldığı sıfır atık yarışması düzenliyor. Denizli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen yarışmada
52 İlkokul, 45 ortaokul ve 16 anaokulu olmak üzere toplam 113 okul öğrenci başına en fazla geri dönüşüm atığı toplayarak dereceye girmek için mücadele ediyor. 15 Mayıs 2022’de sona erecek yarışma ile atıkların kaynağında ayrıştırılmasıyla çevre kirliliğinin önlenmesi, bertaraf tesislerinin ömrünün uzatılması, atık oluşumunun azaltılması, gelecek nesillere daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevre bırakılması ve ekonomiye katma değer sağlanması hedefleniyor.
 
3 ayrı kategoride yarışacaklar
 
Yarışmaya katılan okul öncesi, ilkokul ve ortaokul olarak kategorilere ayrılmış olan okullar arasından en fazla geri dönüşüm atığı toplayan ilk üç okula ve her kategoride eğitim ve öğretim gören her bir öğrenci başına en fazla geri dönüşüm atığı toplayan okullara hediyeler verilecek. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde düzenlenecek programda dereceye giren okullara dizüstü bilgisayar, zekâ oyun seti, masa tenisi takımı ve oyun topu seti verilecek.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku