banner175
Büyükşehir'den sokak hayvanlarına dev tesis
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın 2008 yılından beri hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği ve Beslenme Odağı’nın kapasitesinin artırılması ve sokak hayvanlarına yönelik daha modern bir tesis kurulması için verdiği müjde gerçekleşiyor. Bu kapsamda Karakurt Mahallesi’nde 135 dönüm alana yapılacak ve Türkiye'nin en büyük tesislerinden biri olacak Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi inşaatı bir süre önce başladı. İçerisinde kısırlaştırma binası, köpek pansiyonu, tedavi binası, hasta bakım servisi, karantina binası, kedi pansiyonu, morg, ilk kabul, idari bina, sosyal tesis, ameliyathane, poliklinik ve kedi evleri bulunan komplekste incelemede bulunan Başkan Zolan, tesis inşaatında yüzde 65'lik fiziki gerçekleşmenin tamamlandığını söyledi.
 


Büyükşehir sokak hayvanlarına sahip çıkıyor
 
"Denizli’de yaşayan tüm canlılara hizmet etme adına söz vermiştik" diyen Başkan Zolan, "Sokak hayvanlarımıza sahip çıkma ve onlara daha uygun şartlarda yaşama imkanını sağlama adına projemizi başlattık ve sokak hayvanlarının her türlü ihtiyacını karşılayacak güzel bir proje yaptık. Bu belki de Türkiye’nin en büyük hayvan rehabilitasyon merkezi. Denizli’deki sokak hayvanlarımızı yapacağımız bu modern tesiste bakıma almak, tedavi etmek ve bunu da teknolojinin en üst seviyesinde yapmak adına güzel bir yatırıma başladık. Şu anda yüzde 65 seviyelerine geldik. İnşallah ekim ayının sonunda bu tesisimizin yapımı tamamlanacak. Sokak hayvanlarımızın bakımı, tedavisi ve her türlü tıbbi müdahalesi yapılacak" dedi.
 
1000'in üzerinde kapasiteli beslenme odağı
 
Sokak hayvanlarının beslenmesinde sıkıntılar yaşandığını, bunun için de bir çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Zolan, "Sokak hayvanlarımıza daha güzel şartlarda yaşam alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Sokak hayvanları beslenme ve susuzluk gibi sıkıntı çekiyorlar bunları da bertaraf etmek için burada 1000’in üzerinde sokak hayvanına bakabilme kapasitesine sahip bir bakım merkezi yapıp hizmete alacağız. Denizli’ye yakışır bir merkeze kavuşacağız. Sokaktaki sahipsiz hayvanlarımıza iyi bir şekilde bakmak anlamında bir yatırım olacak. Biz 'söz verdik, yapacağız' dedik ve tüm canlıların yaşama hakkına saygı duyarak böyle güzel bir mekan yapmaya başladık. Şimdiden Denizlimize hayırlı olsun" diye konuştu.
 
Türkiye’ye örnek bir proje
 
Kompleks hakkında bilgi veren Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Tesisteki ilk kabul noktasında tarama yapılacak. Tarama sonrası hastalar, bakıma ihtiyaç duyulanlar ayrılacak. Yavrulu hayvanlarımıza da ayrı bir bölüm yaptık. Orada da yavrular diğer büyük hayvanların arasında ezilmeyecek. Veterinerlerimizin gözetimi altında tedavileri yapılacak. Onun dışında kedi ve köpeklerin pansiyonu noktasında bir yapımız var. Eğitim salonumuz var. Başta çocuklarımıza sokak hayvanları hakkında bilgi vereceğiz. Aynı zamanda insanlarımıza sokak hayvanı sahiplenme noktasında imkanlarımız olacak. Burayı ziyaret edip sokak hayvanları ile vakit geçirmek isteyen insanlarımıza da o imkanı sağlayacak alanlarımız var."
 
"Projesi tüm detayları ile düşünüldü"
 
Başkan Zolan, "Buraya gelen insanlarımızın oturup kalkabileceği kafeterya dinlenme yeri de mevcut. Burası gerçekten her yönü ile tüm detayları ile düşünüldü, projesi çok sağlıklı bir şekilde yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanımız tarafından onaylanan bir proje. Türkiye’de nadir olan ve Türkiye’ye örnek olabilecek bir proje. Her yönden güzel bir tesis olacak. Çocuklarımız bazen sokakta korku yaşayabiliyor. Hem onun kısmen önüne geçmiş olacağız hem de sokak hayvanlarımızın her türlü bakımlarının en üst seviyede karşılanmasını sağlayacağız. Gerçekten Denizli’de ilk olan Türkiye’ye örnek olacak olan bir projenin altına imza atıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
başkan 7 yıl önce

yaşa başkan şahane hizmet

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku