banner175
Büyükşehir Denizli'nin geleceğini planladı
Denizli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığınca hazırlanan Denizli’nin 1/25000’lik nazım imar planı, Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis oturumunda kabul edilerek önemli bir karara imza atıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 1/25000’lik nazım imar planı ile ilgili yapılan çalışmaların neticelendiğini ifade etti. Başkan Osman Zolan, “Büyükşehirin başlangıcıyla beraber tüm il sınırımızı 1/25000’lik nazım imar planı ile planlamak ve geleceğe bütün olarak bakmak adına ilk günden itibaren bu hedefimize doğru ilerlemeye başlamıştık. Tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarından da görüşler aldık. Birçok kesimle çok sayıda toplantılar yaptık. Meclisimize sunumlar yaparak, ilçe ilçe belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle birlikte değerlendirmeler yaptık” diye konuştu.
 
“Plan yoksa yapılan işlerin anlamı da yoktur”
 
1/25000’lik nazım imar planı sürecinin toplumdaki pek çok kesimle istişare halinde görüş alınarak hazırlandığına dikkat çeken Başkan Osman Zolan, “Sivil toplum kuruluşları ve derneklerle birlikte de çok detaylı bir çalışma yapıldı. Kurucu Büyükşehir Meclisi olarak Denizlimizin il kapsamındaki 1/25000’lik nazım imar planı yapma noktasında sona geldik” dedi. Teknik anlamda incelemelerin tamamlandığını belirten Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Komisyon üyelerimize, STK’lara, belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, tüm katkı sağlayan toplumun değişik kesimlerinden vatandaşlarımıza, çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Büyükşehirin kurulmasıyla beraber bu planı da yaparak Türkiye’de bu işin öncülüğünü yapıyoruz. Plan yoksa yapılan işlerin anlamı da yoktur."
 
“Şehrin geleceğini planlıyoruz”
 
1/25000’lik nazım imar planının bu işin başlangıcı olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, "İlçeler düzeyinde veya mahallelere 1/5000’lik, sonrasında da 1/1000’lik nazım imar planları şeklinde devam edecektir" dedi. Başkan Osman Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugün şehrin geleceğini planlıyoruz. Büyükşehir olarak Denizli’nin tamamında 1/25000’lik nazım imar planını yapabilme çok önemliydi. Bu hedefe ulaştık. Birçok güzel şeyler yapıldı ama bu planlama en önemlisiydi. Geleceğe daha doğru ve hızlı bakabilmek adına, ihtiyaçları karşılamak aynı zamanda gelecekteki yapıyı da bugünden ön görmek gerekliydi. Tabi ki plan dinamiktir, günlük ihtiyaçlara göre değişebilir. Bu konuda meclis ihtiyaç duyulduğunda bununla ilgili çalışmalar devam edecektir. Herkese tekrar teşekkür etmek istiyorum, çok büyük emek var. Denizlimize hayırlı uğurlu olsun.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku