banner175
Büyükşehir, Kale Karaköy'ün su sıkıntısına son verdi
Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, gerçekleştirdiği yatırımlarla kentin tamamını nitelikli alt yapı sistemiyle örmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kale ilçesinin Karaköy Mahallesi’nde incelemelerde bulunan DESKİ ekipleri, mevcut içme suyu deposunun kot problemi nedeniyle 1990’lı yıllarda ayaklı depo şeklinde yapıldığını ve günümüz ihtiyaçlarını karşılayamadığını tespit etti. Ekipler ayrıca kurak geçen yaz mevsiminde mahallede su sıkıntısı yaşandığını belirledi.
 
Karaköy, modern içme suyuna kavuştu
 
Mahalle sakinlerinin yeni ve modern depodan, nitelikli içme suyu kullanması ve bölgede yaşanabilecek su sıkıntısına son vermek için harekete geçen DESKİ, bölgede alt yapı hamlesi başlattı. Proje çerçevesinde bölgeye 2 adet içme suyu sondaj kuyusu açıldı, 1 adet 500 metreküplük içme suyu deposu inşa edildi ve 12.000 metre içme suyu iletim hattı döşendi. Bölgede su sıkıntısı yaşanmaması için başlatılan çalışma kapsamında da, Altınova Mahallesi’nde 2 adet içme suyu sondaj kuyusu açılarak, buradan 40 lt/sn su temin edildi. Büyükşehir Belediyesi DESKİ hayata geçirilen projeyle Karaköy Mahallesi sakinleri; modern, sağlıklı ve kaliteli içme suyu standartlarına kavuştu.
 
“Uzun vadeli sorunları çözüyoruz”
 
Kent merkezinde ne varsa ilçelerde de o olacak anlayışıyla Denizli’nin her noktasına yatırım yapmaya devam ettiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Projelerimizin önemli bir bölümünü alt yapı yatırımları oluşturuyor. Bu yatırımlar sayesinde torunumuzun torunları Denizli’de alt yapı çalışması görmeyecek. Hizmet destanlarımızla, Denizlimizin uzun vadeli sorunlarını çözüyoruz” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku