banner175
Büyükşehir, mesleki yeterlilik belgesi başvuru noktası oldu

Nitelikli işgücünün artırılması, işgücü ve istihdam bağının güçlendirilmesi ve iş kazalarının en aza indirgenmesi doğrultusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı hizmet veren Mesleki Yeterlilik Kurumu ile işbirliği yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirdi. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi, Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu ve buna bağlı mevzuat dahilinde belge zorunluluğu olan meslek branşları için tek nokta başvuru merkezi oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu işbirliği ile kentte ikamet eden vatandaşların zorunlu olan mesleki yeterlilik belgelerine erişimini ücretsiz bir şekilde sağlayacak, eğitim ve sınav süreçlerini koordine edecek. Türkiye'de ilk defa uygulanacak bu çalışmayla Denizli'de belgeli istihdamın yaygınlaşmasına büyük katkı sağlayacak Büyükşehir Belediyesi belge alma konusunda vatandaşlara da büyük kolaylık getirecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi belge almak isteyenler için başvuru tarihini kısa süre sonra açıklayacak.

"Online olarak başvuruda bulunabilecek"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, nitelikli işgücünün artırılması, işgücü ve istihdam bağının güçlendirilmesi ve iş kazalarının en aza indirgenmesi açısından belge almanın önemine dikkat çekti. Söz konusu belgeyi almak zorunda olan vatandaşlar için bir çalışma gerçekleştirerek Büyükşehir Belediyesinde başvuru noktası oluşturduklarını belirten Başkan Zolan, "Bu hizmetimiz doğrultusunda bu mesleklerde çalışan vatandaşlarımız belediyemize online olarak başvuruda bulunabilecek. Koordinasyonumuz sonrası ise eğitim ve sınav uygulamalarını gerçekleştirecek ve ücretsiz olarak uluslar arası geçerliliğe sahip belgelerini alabileceklerdir" dedi.

"Vatandaşlarımız için ne yapsak azdır"

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak hem kanunun uygulanmasına yönelik destek olabilmek hem de vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına bir ilki daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımız için ne yapsak azdır. Kimin neye ihtiyacı varsa gece gündüz çalışarak dertlerine derman olmak için gayret ediyoruz. Allah'ım birliğimizi daim eylesin, söz konusu çalışmamız hayırlı uğurlu olsun" dedi.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku