banner175
Büyükşehir'den Ahilik ve Altıneller Festivali'ne davet
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın desteklediği, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Türk Ocakları Denizli Şubesi işbirliğinde Ulu Camii yanında hazırlanan festival alanında gerçekleştirilecek "Denizli'de Ticaretin Derin Kökleri: Ahilik ve Altıneller Festivali" resmi açılış programı kortejle başlayacak. Ahi Evran-ı Veli'nin doğumunun 850. yılı anısına UNESCO tarafından ilan edilen "Ahi Evran-ı Veli Yılı" etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve tüm Denizlililerin davetli olduğu program 13 Eylül Pazartesi günü saat 09.30’da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayacak.
 
Protokol ziyaretlerinin ardından saat 12.00’de 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndan festival alanına Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde kortej düzenlenecek. Festival alanında ise şet kuşatma töreni, Ahilik ödül töreni ve ustaların birbirinden renkli performans gösterileri gerçekleştirilecek. Festival alanında gün boyu sürecek kaybolan el sanatları ile ilgili malzeme sergisi ise davetlilerin beğenisine sunulacak.
 
İLK GÜN AKŞAM KONSER
Festivalin ilk gün akşamı ise saat 21.00’de TRT Ankara Radyosu Ses Sanatçısı Eliz Avaroğlu’nun Türk Sanat Müziği konseri gerçekleştirilecek. Ulu Cami yanındaki festival alanında 1 hafta boyunca sürecek etkinlikler her gün sabah saat 10.00 ila saat 20.00 arasında yapılacak. Bu kapsamda 27'si Türkiye’nin çeşitli kentlerinden, 13’ü ise Türk dünyası ülkelerinden olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı toplam 40 el sanatları ustası birbirinden özel performanslarını Denizlililer için gerçekleştirecek.
 
Program boyunca performans gösterileri, sergiler, panel ve etkinliklerin yanı sıra müzik dinletileri, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Ahilik oyunu gösterimi, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları gösterileri ile Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı ile TRT’nin birbirinden kıymetli sanatçılarının konserleri gerçekleştirilecek.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku