banner175
Büyükşehir'den Çal, Çivril ve Baklan'a dev alt yapı yatırımı
Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Çal, Çivril ve Baklan ilçelerinde toplam 13 mahalleyi içine alan dev bir alt yapı atağı başlattı. Çal ilçesinin Süller, Kocaköy, Şapçılar, Aşağıseyit, Gelinören ve Dayılar, Çivril ilçesinin Çıtak, Kıralan ile Baklan ilçesinin Hadim, Konak, İcikli, Beyelli ve Kavaklar Mahallesi’nde yapılan incelemede mevcut içme suyu depolarının uzun yıllar önce yapıldığı ve eskiyen su depolarının günümüz ihtiyaçlarını karşılayamadığının belirlenmesi üzerine Büyükşehir DESKİ tarafından proje hazırlandı. Söz konusu mahallelerde ayrı ayrı depo ve sondaj kuyularından içme suyu temin edildiği için bakım ve onarım maliyetlerinin de yüksek olduğu da ifade edilirken, bir süre önce başlatılan çalışmaların ilk etabı tamamlandı.  
 
2’nci etap çalışmaları devam ediyor
 
Bölge halkının modern ve nitelikli içme suyuna kavuşması, ayrıca bakım onarım giderlerinden tasarruf sağlanması için yapılan projede, Çal ilçesinin Süller Mahallesi’ne biri 500’lük diğeri 2000 metreküplük 2 içme suyu deposu inşa edildi. Çivril ilçesinin Yakacık Mahallesi’nde ise 2 adet içme suyu sondaj kuyusu açıldı. 2’nci etabı başlayan proje kapsamında Çal, Çivril ve Baklan ilçelerindeki toplam 13 mahalleye 70 kilometre içme suyu iletim hattı döşeme çalışmaları devam ediyor.
 
“İletim hatları döşeniyor”
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3 ilçede 13 mahalleyi kapsayan dev bir proje başlattıklarını ifade ederek, “Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bölgedeki ihtiyaca cevap verecek içme suyu depolarımız ve içme suyu sondaj kuyularımız hazır. Şu anda proje içindeki mahallelere iletim hatları döşeniyor. Bunlar da kısa sürede bitecek ve 13 mahallemiz daha modern ve nitelikli içme suyu hizmetine kavuşacak. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku