banner175
Büyükşehir'den çevre dostu örnek tesis
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Aktepe Mahallesi’nden Bozburun Mahallesi’ne taşınarak şehir merkezi dışına çıkartılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Asfalt Üretim Tesisi’nde incelemede bulundu. Başkan Osman Zolan’a, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, Fen İşleri Dairesi Başkanı Nuriye Çevni ve beraberindekiler eşlik etti. Başkan Osman Zolan, burada yaptığı konuşmada Bozburun Mahallesi’nde kısa bir süre önce faaliyete geçen tesisin Denizli merkez ile birlikte 19 ilçesine hizmet ettiğini ve Büyükşehir Belediyesi açısında büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Aktepe Mahallesi'ndeki teknolojisi eski, çevreye olumsuzluk yaratan eski asfalt şantiyesini hatırlatan Başkan Osman Zolan, Bozburun Mahallesi'nde yaptıkları yeni Denizli Büyükşehir Belediyesi Asfalt Üretim Tesisi ile kentin gelecek 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak modern bir tesis kazandırdıklarını belirtti.
 
"Geleceğe hazırlanmak gerekiyor"
 
Başkan Osman Zolan, "Geleceğe hazırlanmak gerekiyor. İşte bunlar halkımız tarafından görülmeyen yatırımlarımız. Devasa bir yatırım, Denizli’nin her türlü hizmetinde kullanılacak bir tesis haline dönüştü” dedi. Sadece üretimsel anlamda değil, çevreci özellikleri de barındıran tesisin, doğaya ve insana uyumlu olduğuna dikkati çeken Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: “Aktepe’de yer alan tesisimiz hava kirliliği yaratıyordu. Akaryakıtla çalışan bir sistemdi. Çevreye hem toz, duman, hem de atık anlamında sıkıntı veriyorduk. Bugün tesisimiz bir gram olumsuzluk çıkarmadan, emisyonda herhangi bir sıkıntı olmadan, doğalgaz sistemiyle çalışan bir tesis oldu. Çevreci bir sistem kullanıyoruz."
 
Son teknoloji
 
Eski asfalt şantiyesinin taşınmasıyla Aktepe, Karşıyaka, Dokuzkavaklar bölgesinin rahatladığını kaydeden Başkan Osman Zolan, "Bugün burada dünyada üretilen son teknolojiye sahip, modern ve çevreci bir asfalt şantiyesi ile hizmet veriyoruz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Bir asfalt üretim şantiyesinde her şeyin dört dörtlük yapılabileceği bir yapıya kavuşmuş olduk” diye konuştu. 
 
77.000 metrekare alana kuruldu 
 
Denizli Büyükşehir Belediyesinin ihtiyacı olan asfaltın tamamının karşılandığı kompleks 2 kısımdan oluşuyor. 77 bin metrekare arsada yapılan tesis içerisinde 260 ton/saat kapasiteli asfalt plenti, 400 ton/saat kapasiteli soğuk karışım plenti yer alıyor. Asfalt plent kısmında idari bina, asfalt plenti-bitüm deposu, malzeme deposu, rootmix depo, tuz deposu, agrega stok alanları, atık malzeme deposu, kantar ve güvenlik binalarının bulunduğu kaydedilirken, kademe-atölye kısmında ise idari bina, kademe binası, atölye, iş makineleri park alanı, akaryakıt istasyonu ve güvenlik binaları yer alıyor.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku