banner175
Büyükşehir'den hayvancılığa bir destek daha
Denizli’de küçükbaş hayvancılıkla uğraşan 200 aileye yönelik kısa süre önce verdiği damızlık koç ve teke hibe destek projesini başarıyla tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesiyle, üreticinin daha çok kazanması için örnek bir projeye daha imza atıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında toplandı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın önergesi ile “Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan işletmelerin emek ve zamandan tasarruf ederek daha karlı bir yetiştiricilik yapmalarını sağlamak, hastalık ve zararlılarla mücadeleyi kolaylaştırmak amacıyla üreticilere Küçükbaş Hayvan Yıkama (Seyyar Banyoluk) Makinesi desteği verilmesi” konusu ek gündem maddesi olarak eklendi.
 
Girdi maliyetleri düşecek, sağlıklı et ve süt arzı sağlanacak
 
İlk etapta Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerindeki üreticilerin kullanması planlanan Küçükbaş Hayvan Yıkama Makinesi desteği ile hayvanlarda hastalıkların artması önlenerek, dış parazitlere karşı etkin bir mücadele sağlanması hedefleniyor. Söz konusu destekle ayrıca üreticilerin girdi maliyetleri düşürülerek, vatandaşlara daha sağlıklı et ve süt arzının verileceği belirtiliyor.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku