banner175
Büyükşehir'den Honaz'a tarihi yatırım
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Honaz ilçesinin Kaklık Mahallesi’nde başlayan doğalgaz boru hattı döşeme çalışmalarını inceledi. Başkan Zolan'a Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Enerya Denizli Gaz Dağıtım A.Ş. İşletme Müdürü Zekeriya Kurşunluoğlu ve beraberindekiler eşlik etti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, doğalgazın geçmişte Denizli için hayal olduğunu belirterek bir zamanlar şehrin merkezinde nefes almanın bile çok zor olduğunu hatırlattı. Başkan Zolan, "2005 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın - Başbakanlık görevindeyken - talimatı ve kararıyla Denizli’miz ilk kez doğalgaza kavuştu. O günkü Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu Bey, ‘Her ne kadar biz merkezde değilsek de, ilçe olarak doğalgazı istiyoruz’ dedi. Sağ olsun öngörüsü ile Honaz öncü oldu, yatırım anlaşmasını yaptı. Doğalgaza kavuşan ilk ilçemiz Honaz oldu. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, önceki dönem Ekonomi Bakanımız ve Belediye Başkanımız Nihat Zeybekci’ye, önceki dönem Honaz Belediye Başkanımız Turgut Devecioğlu ve sayın bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
"Denizli merkezde ne varsa ilçelerde de o olacak"
 
Honaz merkezin doğalgaz ile tanıştığını, etap etap mahallelere aynı hizmetin geleceği müjdesini paylaşan Başkan Zolan, "2014 seçimlerinde söylemiştim. ‘Denizli merkezde ne varsa ilçelerde de o olacak’ demiştim. Çok şükür birçok sorunu çözerek yolumuza devam ediyoruz. Çok yoğun gayretler ile bu çalışmalar yapılıyor. Geçtiğimiz yıl Enerji Bakanımızı Denizli’mizde ağırladığımız toplantılarda ilçelerin ihtiyaçları ile ilgili kararlar almıştık. Bugün Kaklık’ta doğalgazın bu noktaya gelmesinin başta Enerji Bakanımız Fatih Dönmez Bey’in, milletvekillerimizin ve Enerya şirketinin çok büyük emeği var, kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Büyükşehir sorumluluk alanlarında üst yapıyı gerçekleştirecek
 
Kaklık Mahallesi’nde Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında yer alan ana arter konumundaki Atatürk Caddesi ve Mimar Sinan Caddesi’nin doğalgaz hattı döşenmesinin ardından modern bir görünüme kavuşacağını ifade eden Başkan Zolan, "Kaklık’ta, Büyükşehir Belediyemizin sorumluluğunda iki ana cadde var, Atatürk Caddesi ve Mimar Sinan Caddesi. Bu iki caddenin kalitesi sıkıntılı, vatandaşlarımızdan yapım için talep geldi. Ancak doğalgaz geleceği, yolların kazılacağı için bu işi öteledik. Doğalgaz şirketimizle görüştük, ilk olarak bu iki bulvardaki çalışmaları hızlı bir şekilde bitirecek. Biz de bunun ardında bu caddelerdeki üstyapı çalışmalarımızı başlatacağız. Enerya şirketimiz ekipleri ile geldi, bu saatten sonra bizim ve Honaz Belediyesi’nin yapacağı hiçbir şey yok. Belediyelerimize düşen kendi sorumluluk alanlarında olan üst yapıları halletmektir. Biz, sizlere hizmet etmek istiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde işlerimizi halletmeliyiz. Birlikte bereket, ayrılıkta azap vardır. Kaklık Mahallemiz bugün doğalgaza kavuşuyor. Bundan sonra da Kocabaş ile ilgili çalışmamız var” dedi.
 
Milletvekili Ök: “El ele vererek güzelliklere imza atacağız”
 
Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise konuşmasında, AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye genelinde sadece 5 ilde doğalgazın olduğu belirterek, bugün 81 ilin pek çok ilçesi ile birlikte doğalgaz ile tanıştığını söyledi. Milletvekili Ök, “Enerji Bakanımız geldiğinde ve sonraki görüşmelerimizde Kale, Çardak, Bozkurt ilçelerimizin planlama sürecini de konuşmuştuk. Buldan ve Çal ilçelerimizin de peyderpey inşallah tüm içlerimiz doğalgazla tanışmış olacak. Başta Turgut Başkanımız olmak üzere, Nihat Zeybekci Bakanımıza, Osman Zolan Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah el ele vererek güzelliklere imza atacağız.” diye konuştu. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ise, doğalgaz çalışmalarının hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, “Bugün burada güzel bir hizmetin altına hep birlikte imza atmanın güzelliğini yaşıyoruz. Bu projede büyük katkıları olan ve bugün burada bizi yalnız bırakmayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ediyorum" dedi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku