banner175
Büyükşehir'den yayla turizmine yeni bir nefes daha: Kefe Yaylası yenileniyor
Beyaz cennet Pamukkale'si, 19 antik kenti, termal zenginlikleri, sağlık, doğa, tarih, mağara, inanç ve kültür turizmi ile turizm sektöründe Türkiye'nin parmakla gösterilen kenti olan Denizli, Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılı sonunda Bağbaşı Yaylası’nda hizmete açtığı proje ile yayla turizmine adım attı. Türkiye’nin önemli destinasyon merkezlerinden birisi olan kent, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası ile kısa sürede adını yayla turizminde duyurdu. Şehir merkezinin yanında yurt içi ve yurt dışından da birçok turist ağırlamaya başlayan kent, bir yandan alternatif turizmde yeni bir mekana kavuşurken diğer yandan da yayla turizminde marka haline gelmeye başladı.
 


171.000 metrekare alanda 250 çadır kapasitesi
 
Yayla kültürünün tekrar oluşması için yatırım yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kez Serinhisar ilçesinde bulunan Kefe Yaylası’nda benzer bir proje başlattı. 1.100 metre rakımlı Kefe Yaylası’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, 171.000 metrekare alan içerisine kurulacak tesiste 250 çadır kapasiteli kamp alanı olacak. Restoran ve et satışı, büfe ve manav, çay bahçesi, spor alanı, oyun alanları, Yörük çadırı, duş ve çamaşırhanenin bulunacağı Kefe Yaylası’nda ziyaretçilerin rahatlığı ve güvenliği açısından bütün önlemler alınacak. Tüm ayrıntıların planlandığı yayla çalışmalarında son aşamaya gelinirken, bölgenin elektrik tesisatı tamamen yenilendi. İmalat çalışmalarının devam ettiği proje kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete alınacak.
 


“Yayla kültürünü yeniden canlandırıyoruz”
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin turizm sektörü anlamında büyük bir potansiyeli olduğunu belirterek, “Denizli, Türkiye’de en çok turist gelen 5. şehir konumunda. Bizim hedefimiz şehrimize gelen turist sayısını arttırmak ve buraya gelen misafirlerimizin konaklama sürelerini uzatmak” dedi. Denizli’de turizm çeşitliliğini artırmak için bir çok çalışma gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası ile yayla turizmine adım attıklarını daha sonra Denizli Kayak Merkezi ile kenti kış turizmi ile tanıştırdıklarını kaydeden Başkan Osman Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak hizmete almış olduğumuz Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, turizmde yeni bir alternatif oluşturdu. Bununla birlikte unuttuğumuz yayla kültürünü yeninden canlandırma imkanı bulduk. Şimdi bu alternatifi daha da büyütüp yeni mekanlarla sektöre yeni nefesler kazandırmak istiyoruz” dedi.
 


“Vatandaşlarımız yine doğa ile iç içe olacak”
 
Denizli’nin yayla turizminde marka haline geldiğini ifade eden Başkan Zolan, “Denizli bu anlamda gerek doğasıyla, gerekse hava şartlarıyla yayla turizmine hitap edecek çok güzel alanlara sahip. Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’na yaptığımız yatırımın bize geri dönüşü gayet olumlu oldu. Her hafta binlerce vatandaşımız 1400 metre rakımdaki ormanlık alanda gönlünce vakit geçiriyor. Şimdi Kefe Yaylası projemizde de aynı güzellikleri ortaya çıkartacağız. Vatandaşlarımız yine doğa ile iç içe olacak. Kefe Yaylamız şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku