banner175
Büyükşehir'in ceviz fidanı seferberliği devam ediyor
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Denizli Ticaret Borsası (DTB) işbirliğinde 2017 yılında hayata geçirilen "Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi" kapsamında üreticilere bu yıl da ceviz fidanı hibe desteği veriliyor.
 
Bu kapsamda Denizli'de bu yıl hibe verilecek toplam 40 bin ceviz fidanının dağıtımına başlandı. Denizli'nin Türkiye'de ceviz üretiminde ilk sırayı alması, cevizde dışa bağımlığının azaltılması ve Denizlili üreticilerin gelirinin artırılması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında ceviz fidanı dağıtımına bu yıl Çal ve Babadağ ilçelerinden başlandı.
 
İlk etapta iki ilçede 5 bin fidan üreticilere verilirken, “Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi” kapsamında 2017’den bugüne ise Denizlili üreticilere toplam 380 bin ceviz fidanının dağıtımı gerçekleştirildiği ifade edildi. 2022 yılı sonunda ise 420 bin ceviz fidanı dağıtımının tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.
 
“CEVİZİN BAŞKENTİ DENİZLİ”
“Cevizin başkenti Denizli” sloganı ile çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilere tarımsal anlamda destek vermeye ve yanlarında olmaya devam ettiklerini belirtti. Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti:
 
"Çiftçimizin, üreticimizin ihtiyacı olan ne varsa karşılamaya, imkânlarımız doğrultusunda desteklemeye devam ediyoruz. Çünkü biz şehrimizde üreticimizin kullanmadığı, ekip dikmediği bir toprak parçası kalmasın istiyoruz. İnşallah Denizlimiz tarımda da parmakla gösterilen gözde kentlerden biri olmaya devam edecek. Ceviz fidanlarımız hem çiftçimize hem de ülke ekonomimize büyük destekler sağlayacak. Üreticimize, çiftçimize bol bereketli kazançlar diliyorum."
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku