banner175
Çiftçinin yardımına Büyükşehir koştu
Kırsal bölgelerde tarımsal üretimi artırmak ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla birçok destekte bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi dolu yağışında bağ alanları zarar gören üreticilerin imdadına koştu. Denizli Büyükşehir Belediyesinin örnek destek projesi geçtiğimiz haftalarda etkili olan dolu yağışının adından başladı. Dolu yağışı ile birlikte Çal ilçesinde bulunan bağ alanlarında hasar meydana geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Denizli Tarım ve Orman Müdürlüğünün zarar gören bölgelerde yaptığı incelemede 240 üreticinin bağ alanlarında dolu zararı meydana geldiği tespit edildi. Bağ alanlarında doludan dolayı meyvelerde meydana gelen yaralanmaların bakteriyel ve fungal hastalık etmenlerinin giriş kapısı olacağı belirtildi. Söz konusu hastalıkları önleyerek, meyve yaralarının kapanmasını sağlamak ve sonraki üretim sezonlarında da verimin düşmesine engel olmak amacıyla ilaçlama yapılması gerektiği ifade edildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi üreticinin zararını engelleyerek veriminin artmasına destek olmak için söz konusu dolu yağışından zarar gören çiftçilere zirai ilaç desteğinde bulunmaya karar verdi.
 
Büyükşehir’den çiftçiye zirai ilaç desteği
 
Denizli İl ve Çal İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuruda bulunan 240 üreticiye verilecek zirai ilaçlar Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilerek dağıtımına başlandı. Çal İlçesi Selcen Mahallesi’nde gerçekleşen dağıtıma Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Naciye Kapukıran ve İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Saffet Üge katıldı. Üreticilere ihtiyaç duyulan 450 litre 361,1 g/l metalik bakıra eşdeğer bakır hidroksit ile 1.800 kg (2.250 adet) kükürt 80 WG desteği sağlandı. Üreticiler teslim aldığı ilaçları bağ alanlarında uygulamaya başladı.
Büyükşehir her zaman üreticinin yanında
 
Çal İlçesi Selcen Mahalle Muhtarı Halit Duran, Denizli Büyükşehir Belediyesinin her doğal afet sonrasında her zaman çiftçilerin yanında olduğunu söyledi. Muhtar Duran, “Afet sonrası Büyükşehir Belediyemiz acil olan gerekli yardımları yapıyor. İlaç ve maddi ekipman desteği anlamında her türlü desteği sağlıyor. Çiftçi her zaman yanında olan yardım elini hissediyor. Osman Zolan Başkanımız bizi hiç yalnız bırakmıyor.  Allah razı olsun” diye konuştu
 
“Her zaman üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz”
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin farklı bölgelerinde etkili olan yağmur ve dolu yağışından dolayı zarar gören tüm üreticilere ve vatandaşlara bir kez daha geçmiş olsun dileğinde bulundu. Doluda bağ alanları zarar gören çiftçilerin hasarını en aza indirgemek için hemen bir çalışma başlattıklarını anlatan Başkan Zolan, “İnşallah bu ilaç desteğimiz ile üreticimizin zararlarını an aza indirmeyi amaçlıyoruz. Bu destek ile gelecek yıllarda da ürün veriminin düşmesi engellenecek” dedi. Üreticilerin neye ihtiyacı varsa her zaman Büyükşehir Belediyesi olarak karşılamak için gayret ettiklerini belirten Başkan Zolan, “Çiftçimizin, üreticimizin neye ihtiyacı varsa onu karşılamak için gayret gösteriyoruz. Yeter ki üreticilerimiz mutlu olsun, dilediği gibi üretsin biz tüm imkanlarımızla onların yanındayız. Çiftçilerimizin mutlu ve huzurlu olması bizleri de memnun edecektir. Her zaman üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku