banner175
Çürük dişe benzetilen bina yıkılıyor
Denizli Büyükşehir Belediyesi, şehir girişinde çirkin görüntüsüyle dikkat çeken ve vatandaşlar tarafından “Kibrit Kutusu” diye anılan binada yıkım işlemlerine başladı. Yapımına 1974 yılında başlayan ve o dönem büyük tartışmalara neden olmasına rağmen inşa edilen bina Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından uzun zamandan beri kamulaştırılmak isteniyordu. Bu kapsamda 24 tapu sahibinin bulunduğu binanın kamulaştırılması 3 yıl süren mahkemenin sonucunda tamamlandı. 12 konut ve 12 işyerinden oluşan binanın boşaltılmasından sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım işlemlerine başlandı. 42 yıllık çirkin görüntüsüyle sürekli eleştirilere neden olan binanın yıkım çalışmalarını inceleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Uzun yıllar öncesinde yapılmış olan ve Denizli’ye yakışmayan bu kötü yapıyı ortadan kaldırıyoruz” dedi.
 
Bölge trafiği rahatlayacak
 
Başkan Zolan, “Halkımızın tabiri ile kibrit kutusu şeklinde olan ve otogarın yanında bulunan binayı Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak kamulaştırdık. Şehrimizde depremsellik anlamında olumsuz bir algı yaratan ve Denizlimizin görünüşüne yakışmayan yapının yıkım işlemine başladık. Denizli, bir olumsuzluktan daha kurtuluyor. Bu alanı yolumuza katarak, trafiği rahatlatmak istiyoruz” diye konuştu.
 


“Geleceğe güzel yapılar bırakmamız lazım”
 
Denizli’ye gelenlerin ve Denizlililerin, şehrin girişindeki bu kötü yapıyla artık karşılaşmayacaklarını belirten Başkan Zolan, “Zamanında karşı çıkılmasına rağmen yapılan bu kötü yapıyı kaldırmak bize nasip oldu. Ben Denizli için güzel yapılar yapılmasını temenni ediyorum. Geleceğe güzel yapılar bırakmamız lazım. Bu noktada bu tarz kötü mimariye sahip binaları da kaldırmak gerekiyor. Denizli her gün daha da güzelleşiyor. Otogara ulaşım bu binanın kalkması ile biraz daha rahatlamış olacak” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku