banner175
Danıştay'dan, taş atölyelerin koruma kararının kaldırılması talebine ret
Denizli’de uzun süreden bu yana akıbetinin ne tartışılan, eski endüstri meslek lisesinin taş atölyeleri ile ilgili Danıştay’dan karar geldi.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2010’da Aydın Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından ‘kültür varlığı’ ilan edilen binaların skültür varlığı olmadığı ve bu nedenle kurulun verdiği kararın iptali için dava açmıştı.
 
Denizli’de Mimarlar odası’nın müdahil olduğu ve vekillikleri Avukatlar Zafer Gönenç ile Yıldız Hazer’in yaptığı davada yerel mahkemeler kurul kararının iptal edilemeyeceği yönünde karar vermiş ve taş atölyeler ‘kültür varlığı’ olarak kabul edilmiyti. Bu karar binaların yıkılmasını ve değişitlik yapılmasını da engelliyordu.
 
Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı kaybettiği davayı Danıştay’da temyiz etti. Danıştay 14’ncü dairesi taş atölyelerle ilgili kararı görüşüp karara bağladı. Danıştay, Aydın Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun aldığı kararın iptal edilme isteğini reddederek staş atölyelerin kültür varlığı olduğunu tescillemiş oldu.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
teknodrom 6 yıl önce

şehrin merkezinde verimli kullanılamayacaksa. korunmasının anlamı ne tamam kültür varlığı ama taş olmasından başka kültürel nesi var. özel desen baskı el yazma önemli kişilerin hatırası gibi nesi var. taş duvardan öte

Misafir Avatar
teknodrom 6 yıl önce

sankim birileri birileri ile inatlaşıyor gibi bir hava. okulun ana binası yıkıldı. öğrencilerin atölye olarak kullandığı bir yapı. binanın kültürel neresi var ana okul binası yıkılmış. küçük atölye kültürel yapı.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku